News   /   اروپا

پارلمان آلمان کشتار ارامنه در ترکیه عثمانی را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت شناخت

نمایی از پارلمان آلمان

با وجود تهدیدهای آنکارا، پارلمان آلمان کشتار ارامنه در سال 1915 در ترکیه عثمانی را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت شناخت.

پارلمان آلمان، روز پنجشنبه قطعنامه‌ای را با آرای اکثریت نمایندگان تصویب کرد که قتل‌عام ارامنه از سوی نیروهای عثمانی در جنگ جهانی اول را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت می شناسد.

به این قطعنامه با عنوان «یادبود و بزرگداشت نسل کشی ارامنه و دیگر اقلیت‌های مسیحی در سال 1915 و سال 1916» در پارلمان آلمان تنها 1 نماینده رای مخالف و 1 نماینده دیگر هم رای ممتنع داد.

دقایقی پس از تصویب این قطعنامه، حزب حاکم عدالت و توسعه  در ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد این مصوبه به روابط آنکارا و برلین «آسیب جدی وارد خواهد کرد».

به گفته یک منبع در حزب عدالت و توسعه، این حزب نیز از طریق پارلمان ترکیه علیه این مصوبه پارلمان آلمان واکنش نشان خواهد داد.

همچنین دولت ترکیه کاردار آلمان در آنکارا را به وزارت خارجه احضار کرد.

بینالی ییلدریم، نخست وزیر ترکیه

بینالی ییلدریم، نخست وزیر ترکیه نیز اعلام کرد سفیر این کشور را برای مشاوره به آنکارا فراخوانده است.

نخست وزیر ترکیه در یک سخنرانی در آنکارا گفت: «لابی نژادپرست ارامنه» مسئول این «تصمیم اشتباه» پارلمان آلمان است.

نعمان کورتولموس، معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه هم تصمیم آلمان در به رسمیت شناختن کشتار سال 1915 ارامنه به عنوان نسل کشی را «اشتباه تاریخی» برلین دانست.

وزارت خارجه ترکیه، روز پنجشنبه در بیانیه ای این مصوبه قانونگذاران آلمان را «شرم آور» و نمونه‌ای از «نادانی و بی احترامی به قانون» توصیف کرد.

در این بیانیه آمده است این اقدام پارلمان آلمان بخشی از تلاش‌ها برای دور کردن و بیگانه‌سازی اقوام ترک در آلمان از تاریخشان است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم روز پنجشنبه گفت برلین با وجود اختلاف نظر با آنکارا بر سر قتل عام ارامنه توسط نیروهای عثمانی، روابطی قوی و گسترده با ترکیه دارد.

وی افزود آلمان از گفتگو بین ترکیه و ارمنستان حمایت می‌کند و به دنبال روابط خوب با آنکارا است.

گفتنی است نخست وزیر ترکیه پیش از رای‌گیری پارلمان آلمان در سخنرانی برای اعضای حزب عدالت و توسعه این قطعنامه پارلمان آلمان را «غیر منطقی» دانسته و گفته بود این رای گیری آزمونی برای دوستی بین برلین و آنکارا خواهد بود.

ارمنی‌ها می‌گویند در سال ١٩۱۵، یک میلیون و 500 هزار نفر از ارمنی‌های ساکن ترکیه امروز بر اثر اقدامات ارتش امپراطوری عثمانی جان خود را از دست دادند.

ترکیه رقم عنوان شده را نادرست می‌داند و وجود حرکتی سازمان یافته برای پاکسازی نژادی اقلیت ارمنی را رد می‌کند. 

کشور ارمنستان خواهان به رسمیت شناختن این نسل‌کشی است اما دولت ترکیه علی‌رغم عدم انکار وقوع چنین واقعه‌ای از پذیرفتن این واقعه با عنوان «نسل‌کشی» خودداری کرده و وجود سیاست نظام‌مند برای نابودی ارمنیان را قبول ندارد.

ترکیه نیز تأکید دارد بسیاری از ترک‌ها هم در بحران‌های مقطع فروپاشی امپراطوری عثمانی جان خود را از دست دادند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku