سنگال از موضع خود در قبال قطعنامۀ ضد اسرائیلی شورای امنیت دفاع کرد

سیدو گای، سخنگوی دولت سنگال

در پی احضار سفیر رژیم صهیونیستی در سنگال، داکار از رأی اخیر خود به قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل علیه شهرک‌سازی‌های اسرائیل در اراضی اشغالی دفاع کرده است.

سیدو گای، سخنگوی دولت سنگال یکشنبه (5 دی) در سخنانی که از تلویزیون این کشور پخش می‌شد گفت: «باید به موضع سنگال احترام گذاشته شود. جامعۀ بین‌المللی به‌ویژه ملت‌های مسلمان از موضع سنگال تقدیر می‌کنند.»

شورای امنیت سازمان ملل شامگاه جمعه (3 دی) با تصویب قطعنامۀ 2334، ادامۀ شهرک‌سازی رژیم اسرائیل در سرزمین‌های اشغالیِ فلسطینی را محکوم کرد و توقفِ این روند غیرقانونی را خواستار شد. بر اساس این قطعنامه که با 14 رأی موافق و رأی ممتنع امریکا به تصویب رسید، هرگونه شهرک‌سازی رژیم اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین «نقض آشکار قوانین بین‌المللی» به شمار می‌آید که به‌صورت جدی صلح در منطقه و امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی را به مخاطره می‌اندازد.

پیش‌نویس این قطعنامه ابتدا از سوی مصر مطرح شد اما قاهره تحت‌ فشار رژیم صهیونیستی و ترامپ رأی‌گیری دربارۀ آن را به تعویق انداخت؛ پس‌ازآن نمایندگان نیوزیلند، مالزی، ونزوئلا و سنگال جمعه این قطعنامه را به رأی گذاشتند که با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنع امریکا تصویب شد.

گای افزود: «سنگال به رویکرد دیپلماتیک خود وفادار است. این کشور از سال 1975 میلادی عضو «کمیتۀ اعمال حقوق مسلم مردم فلسطین» در سازمان ملل است.»

وی دربارۀ گزارش‌هایی که از لغو تمامی برنامه‌های کمک رژیم صهیونیستی به این کشور آفریقایی حکایت می‌کند، نیز گفت دولت سنگال هنوز به‌طور رسمی از چنین اقدامی مطلع نشده است.

سخنگوی دولت سنگال در ادامه گفت: «هر وقت سنگال از چنین تصمیمی مطلع شود به آن پاسخ خواهد داد.»

شورای امنیت سازمان ملل جمعه (3 دی) به‌اتفاق آرا قطعنامۀ‌ توقف فوری فعالیت‌های شهرک‌سازی رژیم اسرائیل را در اراضی اشغالی فلسطینیان تصویب کرد.
شورای امنیت سازمان ملل جمعه (3 دی) به‌اتفاق آرا قطعنامۀ‌ توقف فوری فعالیت‌های شهرک‌سازی رژیم اسرائیل را در اراضی اشغالی فلسطینیان تصویب کرد. 

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، سفیر امریکا در تل‌آویو را به‌منظور بحث و تبادل‌نظر دربارۀ رأی ممتنع واشنگتن به این قطعنامه فراخوانده است.

رژیم صهیونیستی پیش‌تر سفرای خود در بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه، مصر، ژاپن، اروگوئه، اسپانیا، اوکراین و نیوزیلند را به علت تصویب این قطعنامه فرا خوانده بود.

جناح‌های فلسطینی در کرانۀ اشغال‌شدۀ باختری و نوار غزه از این قطعنامه استقبال کردند و ریاض المالکی، وزیر خارجۀ تشکیلات خودگردان فلسطین نیز آن را یک «پیروزی برای مردم فلسطین» خواند.

پیش‌ازاین رأی‌گیری، تل‌آویو تلاش کرد در این زمینه کارشکنی و قدرتمندترین متحد خود یعنی امریکا را به وتوی آن ترغیب کند.

بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودی‌نشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمین‌های فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیت‌المقدس ساخته است، سکنی گزیده‌اند.

سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرک‌‌های اسرائیلی ساخته‌شده در کرانۀ باختری و بیت‌المقدس را غیرقانونی می‌دانند چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ سال 1967 این سرزمین‌ها را اشغال کرده است و بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساخت‌وساز از سوی اشغالگر در سرزمین‌های اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku