نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به تصویب قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل علیه روند شهرکسازی غیرقانونی اسرائیل در سرزمینهای اشغالشده، گفته است در مناسبات این رژیم با سازمان ملل تجدیدنظر خواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو، روز شنبه (چهارم دی 1395) اعلام کرد: «به وزارت خارجه دستور دادهام ظرف یک ماه در همۀ مناسبات و ارتباطات خود با سازمان ملل، ازجمله کمک مالی به نهادهای وابسته به سازمان ملل و همینطور حضور نمایندگی سازمان ملل در اسرائیل بازنگری کند.»
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه جمعه (سوم دی 1395) با تصویب قطعنامۀ 2334، ادامۀ شهرکسازی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالیِ فلسطینی را محکوم کرد و توقفِ این روند غیرقانونی را خواستار شد.
بر اساس این قطعنامه که با 14 رأی موافق و رأی ممتنع امریکا به تصویب رسید، هرگونه شهرکسازی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین «نقض آشکار قوانین بینالمللی» به شمار میآید که به صورت جدی صلح در منطقه و امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی را به مخاطره میاندازد.
نخستوزیر رژیم اسرائیل همچنین این قطعنامه را «شرمآور» و «مغرضانه» توصیف کرد و گفت: «ما در مقابل آن ایستادگی خواهیم کرد.»
وی در ادامه افزود: «دستور دادهام اعطای حدود 30 میلیون شِکِل (6.3 میلیون پوند) بودجه [اسرائیل] برای پنج نهاد سازمان ملل که دشمن خاصی با اسرائیل دارند، متوقف شود.»
پیش از این، نخستوزیر رژیم اسرائیل گفته بود دولت باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، با خودداری از وتوی قطعنامۀ پیشنهادی مصر، زمینه را برای تصویب آن در شورای امنیت سازمان ملل فراهم کرده است.
دولت اوباما، بهرغم سیاست دیرینۀ امریکا در وتوی هرگونه قطعنامۀ ضد اسرائیلی در سازمان ملل، بهشدت از ادامۀ شهرکسازی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی کرانۀ باختری و قدس شرقی انتقاد کرده است و از مخالفان آن به شمار میآید.
در سال 2011 میلادی، پیشنویس قطعنامۀ شورای امنیت در محکومیت ادامۀ شهرکسازی رژیم اسرائیل، با وتوی امریکا، به تصویب نرسید.
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهورمنتخب امریکا، بر لزوم وتوی قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل دربارۀ اسرائیل تأکید کرد و افزود: «تصویب این قطعنامه اسرائیل را در جایگاهی بسیار ضعیف در مذاکرات قرار میدهد و بسیار ناعادلانه است.»
این در حالی است که سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی در کرانۀ باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند. رژیم صهیونیستی این سرزمینها را بعد از جنگ 1967 اشغال کرده است.
رژیم صهيونيستی بعد از اشغال کرانه باختري و نوار غزه در سال 1967 ميلادي، شرق قدس را جزئی از قدس جديد عنوان کرد و آخر جولاي 1980 ميلادي در اقدامي که با مخالفت و اعتراض سازمانهاي بينالمللي و حقوق بشر جهاني مواجه شد، شرق قدس را ضميمه اسرائيل کرد.
این در حالی است که بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
در حال حاضر بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است