مذاکرات صلح یمن با میانجیگری سازمان ملل، بعد از چند هفته برگزاری نشست روزانه و دو هفته رایزنی فشرده با رهبران سیاسی و منطقهای، در کویت از سر گرفته شد.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، روز شنبه (26 تیر)، با صدور بیانیه ای ضمن اعلام این مطلب از طرف های درگیر در این کشور خواست «تصمیماتی اتخاذ کنند که نیت های واقعی آنها را به اثبات رساند.»
اسماعیل ولد شیخ احمد تصریح کرد: « زمان آن فرا رسیده است تصمیمهای قاطع اتخاذ کنید که خلوص نیت و پایبندی ملی شما را به مردم یمن نشان دهد.»
وی همچنین خاطر نشان کرد، این تصمیمات در وهله اول حول محور قطعنامه 2216 شورای امنیت (در سال 2015) و دیگر قطعنامههای مربوطه، طرح خلیج فارس و سازوکار اجرای آن، و همچنین نتایج «کنفرانس ملی گفت و گو» خواهد بود.
آتش بس در یمن دهم آوریل (22 فروردین 1395) به منظور پایان دادن به 16 ماه درگیری و ناآرامی در این کشور اعلام شد و هدف از آن توقف خشونت در بسیاری از مناطق یمن بود اما این آتش بس با مشکلات جدی از سوی دو طرف مواجه بوده است.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن همچنین در بیانیه اخیر خود تصریح کرد مذاکرات در کویت برای دو هفته ادامه خواهد داشت و تمرکز آن بر «تثبیت کامل و جامع آتش بس، فعال سازی کمیته هماهنگی و تنش زدایی، تشکیل کمیتههای محلی و نظامی برای نظارت بر عقب نشینی از مناطق درگیری، تحویل سلاح و گشایش گذرگاه امن برای امدادرسانی بشردوستانه خواهد بود.»
شیخ احمد همچنین هشدار داده است این مذاکرات ممکن است آخرین شانس برای برقراری صلح در یمن باشد.
وی افزود در بیش از دو هفته گذشته در صنعا، ریاض و مسقط مذاکرات فشردهای را برگزار کرده و با بسیاری از مقامات دیدار و گفت و گو داشته است.
نماینده ویژه سازمان ملل همچنین ابراز امیدواری کرد طرف های درگیر در یمن از این فرصت که به گفته وی ممکن است آخرین فرصت برای جلب اعتماد مردم یمن باشد، بهره گیرند.
مذاکرات صلح یمن در کویت از 21 آوریل 2016 (2 اردیبهشت 1395) آغاز شد و قرار بود دور تازۀ آن روز جمعه از سر گرفته شود، اما با توجه به کارشکنی دوبارۀ هیأت ریاض، نشست به روز شنبه موکول شد.
عربستان سعودی با تشکیل ائتلاف منطقهای از فروردین 1394 ، برای بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور فراری یمن به قدرت و تضعیف جنبش مردمی انصارالله ، این کشور فقیر را هدف حملات هوایی قرار داده است.
عربستان در حملات خود که عمدتاً مناطق مسکونی و زیرساختهای یمن را هدف قرار میدهد، از تسلیحات ممنوعه از جمله بمبهای خوشهای استفاده کرده و زمینه ساز گسترش گروههای تروریستی از جمله القاعده در یمن شده است.
براساس اعلام سازمان ملل، از زمان آغاز حملات عربستان سعودی به یمن تاکنون بیش از 6 هزار و 400 یمنی کشته و حدود 2.8 میلیون نفر از مردم این کشور آواره و بی خانمان شدهاند.
این در حالی است که منابع یمن می گویند در حملات عربستان به این کشور تاکنون بیش از 9 هزار و 500 نفر جان باخته اند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.