هزاران نفر از مسلمانان بوسنیایی در بیست و یکمین سالگرد قتل عام سربرنیتسا 127 تن از قربانیان این قتل عام را به خاک سپردهاند.
بقایای اجساد این 127 نفر که هویت آنها اخیرا شناسایی شده بود روز دوشنبه در حضور هزاران نفر به خاک سپرده شد.
بنا بر گزارشها، آودیجا ممیچ 14 ساله، جوانترین و مصطفی هادزوویچ 77 ساله مسنترین قربانی دفن شده در سال جاری میلادی بودهاند.
هویت این 127 نفر از طریق آزمایش دی.ان.ای مشخص شد و با خاکسپاری آنان شمار مجموع قربانیانی که هویت آنها شناسایی شده است به شش هزار و 464 نفر رسید.
جوخههای مرگ صربهای بوسنی در ژوئیهی سال 1995 در مدت تنها چهار روز حدود 8 هزار مرد و پسر بوسنیایی شهر مسلماننشین سربرنیتسا را قتلعام کردند.
شهر سربرنیتسا واقع در شرق بوسنی و هرزگوین، منطقه تحت حفاظت سازمان ملل بود که در جنگ بین سالهای 1992 تا 1995 در محاصره نیروهای صرب قرار داشت.
با این وجود، سربازان سازمان ملل هنگامی که صربها در 11 ژوئیه 1995 کنترل این شهر عمدتا مسلمان نشین را در اختیار گرفته و به قتل عام این افراد مرتکب شدند، هیچ مقاومتی از خود نشان ندادند.
این کشتار پس از جنگ جهانی دوم بزرگترین قتلعام در اروپا محسوب میشود.
در جریان این جنگ دستکم 100 هزار نفر کشته شدند که بیش از 30 هزار نفر از کشته شدگان مسلمان بودند.
این جنگ بوسنی سرانجام در ۱۹۹۵ با مداخله نظامی امریکا و نیروهای ناتو به پایان رسید.
دادگاههای بین المللی بعدا از این کشتار با عنوان نسل کشی یاد کردند.
به گزارش گاردین، افشای اسناد طبقهبندی شده و تحقیقات نشان میدهد که دولتهای امریکا، انگلیس و فرانسه شهر سربرنیتسا را که سازمان ملل «منطقه امن» اعلام کرده بود، تسلیم صربها کردند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.