معترضان بحرینی اطراف منزل شیخ عیسی قاسم تجمع کردند

تجمع معترضان بحرینی در نزدیکی منزل شیخ عیسی قاسم، روحانی برجستۀ شیعی این کشور در روستای الدراز؛ 31 خرداد (عکس از خبرگزاری فرانسه)

بسیاری از مردم بحرین در اعتراض به اقدام جدید رژیم منامه برای لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم، روحانی برجسته شیعی این کشور، اطراف منزل او تجمع کرده‌اند.

نیروهای نظامی بحرین به دنبال تظاهرات‌های روز دوشنبه (31 خرداد) در روستای الدراز در حوالی منامه، پایتخت بحرین، هرگونه تجمع در این روستا را ممنوع و در محوطۀ اطراف منزل شیخ عیسی مقررات منع رفت و آمد وضع کرده‌اند.

پیش از این وزارت کشور بحرین با ادعای اینکه شیخ عیسی قاسم از جایگاه خود برای «خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت و اختلافات فرقه‌ای» سوء استفاده کرده است، از لغو تابعیت وی خبر داد.

معترضان بحرینی نماز صبح را اطراف منزل شیخ عیسی قاسم به جا آوردند (عکس از توییتر)

مردم بحرین نیز پس از شنیدن این خبر در شهرهای البلاد قدیم، بوری و ستره تظاهرات کردند؛ این اعتراض‌ها با مداخله نیروهای امنیتی به درگیری و خشونت کشیده شدند.

اقدام رژیم بحرین واکنش‌های بسیاری را در خارج از این کشور نیز به دنبال داشته است.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای این مساله را محکوم کرد و سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز هشدار داد که در صورت هرگونه تعدی به شیخ عیسی قاسم بحرین با مقاومت مسلحانه‎ای روبرو خواهد شد که سقوط رژیم آل خلیفه گوشه‎ای از تبعات آن خواهد بود.

جنبش مقاومت حزب الله لبنان نیز با «احمقانه و خطرناک» خواندن این اقدام، آن را محکوم کرد.

انجمن حقوق بشر بحرین نیز تصمیم رژیم منامه را بر خلاف قوانین بین‌المللی خواند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد نیز اقدام رژیم منامه را بر اساس قوانین بین‌المللی کاملاً «غیرقابل» توجیه خواند. راوینا شامداسانی، سخنگوی دفتر سازمان ملل متحد سه‌شنبه (1 تیر) گفت: «با توجه به اینکه رویه عادلانه در مورد این موضوع رعایت نشده، پس اصلا قابل توجیه نیست.»

این حکم چند روز پس از آن صادر شد که مقامات قضایی بحرین، جمعیت الوفاق، بزرگترین گروه مخالف شیعی این کشور را منحل و دفاتر آن را در سراسر بحرین تعطیل کردند.

چندی پیش نیز گروهی از علمای شیعی بحرین از جمله شیخ عیسی قاسم با نوشتن نامه‌ای خواستار آزادی زندانیان سیاسی و تغییر رویکرد رژیم آل خلیفه شده بودند.

این نامه پس از آن منتشر شد که رژیم بحرین فعالیت‌های دینی و سیاسی را ممنوع اعلام کرد و مدعی شد رهبران گروه‌های سیاسی نباید به سخنرانی‌های مذهبی روی بیاورند.

همچنین براساس قوانین بحرین تشکیل هرگونه حزب سیاسی ممنوع است. رژیم منامه پیش از آن نیز فعالیت سیاسی را برای روحانیون ممنوع کرده بود.

بحرین از بهمن سال 1389 صحنه برگزاری اعتراضات خیابانی مردم است که خواستار برکناری رژیم آل خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی هستند.

ناآرامی‌های بحرین تاکنون ده‌ها تن کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku