سخنگوی جنبش انصارالله یمن تهدید کرد در صورت شکست مذکرات صلح در کویت، گروههای ملی دولت تشکیل میدهند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، محمد عبدالسلام روز چهارشنبه در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «گروههای ملی مخالف متجاوزان، در صورت ناکامی مذاکرات کویت، باید برای پر کردن خلاء قدرت در یمن دولت تشکیل دهند.»
وی تاکید کرد: «یمنیها منتظر راه حلی عادلانه هستند ... باید دولتی تشکیل شود که در خدمت مردم باشد و با چالشها مقابله کند.»
همچنین گزارشهای منتشره حاکی است، نمایندگان انصارالله سه شنبه شب با نمایندگان امریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در یمن دیدار کردند و خواستار تشکیل دولتی با اتفاق نظر عمومی در یمن شدند.
آنها همچنین عربستان سعودی را به نقض آتش بس در یمن متهم کردند.
اظهارات عبدالسلام در حالی مطرح شده است که هیات وابسته به عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن در مذاکرات کویت مدعی شده است که تنها در صورت منحل شدن گروههای مسلح وابسته به انصارالله و خروج علی عبدالله صالح رئیس جمهوری اسبق و عبدالملک الحوثی رهبر حوثیها از یمن، توافق سیاسی در این کشور جنگ زده حاصل خواهد شد.
ولد شیخ: به توافق نزدیکتر شدهایم
اسماعیل ولد الشیخ احمد نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن که روز چهارشنبه برای ارائه گزارشی از مذاکرات صلح کویت به شورای امنیت سازمان ملل، عازم نیویورک شده است، گفت: «ما به سوی یک درک کلی حرکت میکنیم که شامل انتظارات و دیدگاههای طرفهای مقابل میشود.»
وی گفت: «مذاکرات حساستر و ظریفتر شده است و ما به دستیابی به توافق جامع نزدیکتر شدهایم.»
ولد شیخ قرار است چهارشنبه شب در نشستی پشت درهای بسته در شورای امنیت سازمان ملل حضور یابد تا گزارشی از روند مذاکرات که از تاریخ 12 آوریل (24 فروردین) آغاز شده است، ارائه کند.
مذاکرات کویت روز دوشنبه با گفتگو رو در رو، اولین بار در یک هفته اخیر، ادامه یافت.
ولد شیخ گفت مذاکرات روز سه شنبه نیز بر محور «مسائل نظامی و امنیتی از جمله عقب نشینی و تحرکات نظامی» ادامه داشت.
وی مدعی شد: «ما هم اکنون در حال کار بر روی موانع متعدد پیش روی و جزئیات اجرای مکانیسم (صلح) هستیم.»
در همین حال یک دیپلمات غربی مطلع از مذاکرات، گفت طرفین به پیشرفتهای مهمی دست یافتند و «اکنون در مرحلهای هستند که طرفین باید تصمیمهایی دشوار برای صلح اتخاذ کنند.»
وی افزود: «ما این روند رو به صلح را در یک و نیم سال پیش ندیده بودیم ... نقشه راهی تهیه شده است ... و باید کارآمد باشد.»
گفته میشود، «دولت نجات ملی» مهمترین موضوع در مذاکرات است که قرار است بر روند گذار سیاسی در یمن نظارت داشته باشد.
حوثیها و متحدانشان بر تشکیل دولت وحدت ملی تاکید دارند؛ از سوی دیگر دولت مستعفی یمن خواهان به رسمیت شناخته شدن هادی به عنوان دولت این کشور هستند.
نیروهای طرفدار هادی همچنین خواستار اجرای قطعنامه آوریل 2015 شورای امنیت سازمان ملل هستند که بر عقب نشینی نیروهای انصارالله از پایتخت و دیگر مناطقی که از سال 2014 تاکنون در اختیار گرفتند، میباشد.
این دیپلمات غربی که نامی از وی در این گزارش آورده نشده است، گفت ولد شیخ به منظور فائق آمدن بر این اختلافات پیشنهاد تشکیل دولت نجات ملی را مطرح کرده است.
وی افزود این دولت پیشنهادی با اتفاق نظر عمومی و براساس مراجع قانونی تشکیل خواهد شد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.