برای نخستین بار از زمان برگزاری مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل در کویت، طرفین درگیر در یمن مذاکرات مستقیم را آغاز کردهاند.
چاربل راجی، سخنگوی اسماعیل ولد الشیخ احمد، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن روز شنبه گفت نشستهای مستقیم بین نمایندگان جنبش انصارالله و نمایندگان عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن آغاز شده است.
راجی درخصوص این مذاکرات که با میانجی گری ولد الشیخ در شهر کویت برگزار میشود، گفت: «تمام هیأتهای نمایندگان حاضر هستند. مسائل مهم (در این نشست) مطرح خواهد شد.»
مسائل مهم یمن شامل خروج گروههای مسلح، تحویل سلاحهای سنگین، از سرگیری روند گذار سیاسی و آزادی زندانیان است.
در این مذاکرات که از 21 آوریل (2 اردیبهشت) آغاز شد، نمایندگان در جلساتی جداگانه با فرستاده ویژه سازمان ملل پیشنهادات خود را با وی در میان گذاشتهاند.
هیأت نمایندگان دولت مستعفی هادی بر لزوم اعتمادسازی در آتش بس از جمله گشودن مسیرهای امن برای ورود به همه مناطق تحت محاصره و آزادی زندانیان تاکید دارد در حالی که نمایندگان انصارالله خواهان توقف فوری حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به مناطق مختلف یمن هستند.
یکی از مقامات جنبش انصارالله در گفتگو با پایگاه خبری «سبانیوز» گفت «روز شنبه مرحلۀ جدیدی در مذاکرات آغاز خواهد شد» که در راستای حصول توافق بین دو طرف، «مواضع سازمان ملل و جوامع بین المللی را به طور واقعی میآزماید».
مذاکراتی که اکنون در کویت در جریان است در پی برقراری آتشبسی شکننده در روز 11 آوریل (23 فروردین) آغاز شد. با وجود گزارشهایی از هر دو طرف مبنی بر نقض آتشبس، به نظر میرسد این آتشبس همچنان در سراسر یمن برقرار است.
به دنبال استعفای هادی از ریاست جمهوری یمن، عربستان سعودی به منظور تضعیف جنبش مردمی انصارالله و بازگرداندن هادی به قدرت، یمن را هدف حملات هوایی قرار داد.
این حملات که از فروردین 1394 آغاز شده است تا کنون بیش از 9 هزار و 500 کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است.
تلاشهای سازمان ملل برای حل و فصل بحران در یمن از طریق رویکردهای سیاسی تاکنون شکست خورده است. در دسامبر سال 2015 (حدود آذر 1394) جنبش انصارالله یمن و اعضای رژیم سابق این کشور در سوئیس مذاکرات بینتیجهای داشتند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.