نماینده سازمان ملل در امور یمن از اختلافات گسترده در دیدگاههای گروهها و طرف های شرکت کننده در مذاکرات صلح این کشور خبر داده است.
اسماعیل ولد الشیخ احمد در بیانیهای اعلام کرد در دیدگاه گروههای یمنی و هیاتهای شرکت کننده در مذاکرات صلح این کشور اختلافات بسیار وجود دارد چرا که پس از گذشت چند روز از شروع مذاکرات، هیچ پیشرفتی در آن حاصل نشده است.
نماینده سازمان ملل ضمن اشاره به اختلاف نظرهای «قابل توجه» در مذاکرات صلح یمن گفت: «با این حال اتفاق نظر درباره لزوم دستیابی به صلح و تلاش شدید در جهت رسیدن به توافق وجود دارد.»
این در حالیست که پنجمین روز مذاکرات نمایندگان دولت مستعفی یمن و جنبش انصارالله، روز دوشنبه (6 اردیبهشت) در کویت ادامه یافت.
احمد با توجه به گفت و گوی طرفین درباره راههای ممکن جهت تحکیم آتش بس ناپایدار در یمن گفت، هیأتها توافق کردهاند تا از هر طرف یک نفر برای این منظور معرفی شود.
گفتنی است، هیأت نمایندگان دولت مستعفی عبدربه منصور هادی بر لزوم اعتمادسازی در آتش بس از جمله گشودن مسیرهای امن برای ورود به همه مناطق تحت محاصره و آزادی زندانیان تاکید دارد در حالی که نمایندگان انصارالله خواهان توقف فوری حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به مناطق مختلف یمن هستند.
نماینده سازمان ملل در امور یمن پنجم فروردین 1395 از توافق طرفهای درگیر در یمن برای برقراری آتش بس از 22 فروردین (10 آوریل) خبر داد.
این در حالی است که گزارشهای منتشر شده نشان می دهند عربستان سعودی با نقض آتش بس، چندین بار مناطق مختلف یمن را هدف حملات هوایی قرار داده است.
جنبش انصارالله نیز با امتناع از شرکت به موقع در دور اخیر مذاکرات صلح، بر لزوم توقف حملات هوایی سعودی به یمن برای ادامه آتش بس و همچنین ادامه روند مذاکرات صلح تاکید کرد.
صالح علی الصمد، رئیس شورای سیاسی حوثیها روز چهارشنبه گفت انصارالله با توجه به این که نماینده ویژه سازمان ملل درباره اجرایی شدن آتش بس اطمینان داده است، در مذاکرات شرکت خواهد کرد.
مذاکرات اخیر صلح یمن که قرار بود دوشنبه گذشته برگزار شود با توجه به پیش شرط نمایندگان انصارالله و حزب المؤتمر یمن به تاخیر افتاد و روز جمعه آغاز شد.
طرفین درگیر در یمن پیش از این در دسامبر 2015 (آذر 1394) در ژنو سوئیس به مذاکره پرداختند؛ این مذاکرات شش روز ادامه یافت و در نهایت به برقراری آتش بسی ناپایدار در یمن منجر شد که با نقض گسترده آن از سوی سعودیها در تاریخ دوم ژانویه 2016 (12 دی 1394) به پایان رسید.
به دنبال استعفای هادی از ریاست جمهوری یمن، عربستان سعودی به منظور تضعیف جنبش مردمی انصارالله و بازگرداندن هادی به قدرت، یمن را هدف حملات هوایی قرار داد.
این حملات که از فروردین 1394 آغاز شده است تا کنون بیش از 9 هزار و 500 کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.