یکی از انجمنهای روزنامهنگاران در ترکیه اعلام کرد دولت این کشور در سال جاری میلادی تا کنون صدها روزنامهنگار را از کار بیکار و از اواسط سال 2015 دهها هزار پایگاه اینترنتی را تعطیل کرده است.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی «پرس فور فریدم پراجکت» Press for Freedom Project که از همپیمانان «انجمن روزنامهنگاران ترکیه» به شمار میرود تنها در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) دستکم 160 روزنامهنگار از کار برکنار شدند که با احتساب این رقم تعداد روزنامهنگاران اخراج شده از ژانویه (دی/بهمن) در مجموع به 894 نفر میرسد.
در این گزارش همچنین تعداد وبسایتهای تعطیل شده از زمان برگزاری انتخابات عمومی در ترکیه در ژوئن 2015 (خرداد 1394) 104 هزار و 904 مورد اعلام شد.
علاوه بر این، طبق این گزارش در مجموع 33 خبرنگار از ژانویه تا آوریل دستگیر شدهاند و 12 روزنامهنگار نیز به علت «توهین» به رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه با اتهاماتی مواجهند.
در این گزارش همچنین به پرونده جان دوندار، سردبیر و اردم گل، رییس دفتر آنکارای روزنامه جمهوریت اشاره شده است که 6 می (17 اردیبهشت) به اتهام «افشای اسرار دولتی» به ترتیب به 5 سال و 10 ماه و 5 سال حبس محکوم شدند.
در ادامه این گزارش آمده است: «روزنامهنگاران اخبار را دنبال میکنند. اینکه با روزنامهنگاران و مدیران روزنامهها که اخبار را پیگیری، تدوین و منتشر میکنند همانند «تروریستها» یا «جاسوسها» رفتار شود وضعیت آزادی (مطبوعات) در این کشور را زیر سوال میبرد.»
نظمی بلگین، رییس انجمن روزنامهنگاران ترکیه روز شنبه (25 اردیبهشت) در یک کنفرانس خبری گفت آزادی یکی از «ضروریات» مطبوعات است و مشارکت شهروندان در سیاست تنها از طریق رسانهها امکانپذیر است. در این کنفرانس خبری یافتههای این گزارش با تاکید بر اهمیت آزادی مطبوعات برای ساختن جامعهای مدرن و دموکراتیک اعلام شد.
ترکیه از زمان روی کار آمدن اردوغان در سال 2014 به علت سرکوب روزنامهنگاران با انتقادهایی مواجه بوده است.
به گفته فعالان ترکیهای در حالی که صدها روزنامهنگار در این کشور در زندان به سر میبرند اردوغان از زمان آغاز ریاست جمهوری به علت آنچه توهین به خود میخواند صدها شکوائیه علیه منتقدانش از جمله تعداد زیادی از روزنامهنگاران تنظیم کرده است.
سزگین تانریکولو، نایب رئیس حزب جمهوریخواه خلق (CHP) پیشتر اعلام کرده بود دولت آنکارا سال 2015 میلادی حدود 800 روزنامهنگار را از کار بیکار و 156 نفر دیگر را بازداشت کرده است.
تانریکولو افزود 238 تن از اصحاب رسانه نیز در دادگاه پرونده دارند.
ادعای داوداوغلو درباره آزادی مطبوعات در ترکیه
این در حالی است که احمد داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه 19 بهمن مدعی شد آزادی مطبوعات در کشورش در حد استانداردهای جهانی است.
داود اوغلو در پاسخ به روزنامهنگار «دی ولت» آلمان این اظهارات را مطرح کرد و افزود: «دموکراسی در ترکیه در سطح استانداردهای جهانی است. ما به تمامی انتقادها گوش خواهیم داد، اما مهمترین چیز برای ما حفاظت جان، عزت، حقوق بشر، آزادیها و اموال شهروندان است.»
وی همچنین ادعا کرد هیچ روزنامهنگاری به خاطر انجام وظایفش روانه زندان نشده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.