نخست وزیر ترکیه مدعی شد آزادی مطبوعات در کشورش در حد استانداردهای جهانی است.
احمد داوود اغلو روز دوشنبه در پاسخ به روزنامهنگار «دی ولت» آلمان این اظهارات را مطرح کرد و افزود: «دموکراسی در ترکیه در سطح استانداردهای جهانی است. ما به تمامی انتقادها گوش خواهیم داد، اما مهمترین چیز برای ما حفاظت جان، عزت، حقوق بشر، آزادیها و اموال شهروندان است.»
وی همچنین ادعا کرد هیچ روزنامهنگاری به خاطر انجام شغلش روانه زندان نشده است.
این در حالیست که سزگین تانریکولو، نایب رئیس حزب جمهوریخواه خلق (CHP) پیشتر اعلام کرده بود دولت آنکارا سال 2015 میلادی 774 روزنامهنگار را از کار بیکار و 156 نفر دیگر را بازداشت کرده است.
تانریکولو افزود 238 تن از اصحاب رسانه نیز در دادگاه پرونده دارند.
دستگیری، فشار روز افزون و محاکمه روزنامهنگاران در ترکیه نگرانیهای جدی را در مورد وخامت آزادی مطبوعات در دوره رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، برانگیخته است.
بسیاری از رسانهها در ماههای اخیر گزارشهایی از نقش آنکارا در حمایت از گروههای تروریستی فعال در سوریه منتشر کردهاند.
روزنامه جمهوریتِ ترکیه خرداد امسال (ژوئن 2015) در تارنمای خود ویدئویی منتشر کرد که دال بر همکاری سازمان اطلاعات ملی این کشور (میت) با تروریستهای تکفیری داعش در سوریه بود.
جان دوندار، سردبیر ارشد و اردم گل، رئیس دفتر آنکارای روزنامه جمهوریت به دلیل انتشار این گزارش به جاسوسی متهم و زندانی شدهاند. دادگاهی در استانبول اتهامهای وارد شده به این دو نفر را پذیرفته است.
جوهری گوون، سردبیر ارشد و مراد چاپان، سردبیر مجله نکته نیز به دلیل چاپ مقالهای درباره انتخابات اخیر ترکیه بازداشت شدند. این دو روزنامهنگار به تلاش برای به راه انداختن «شورش مسلحانه علیه جمهوری ترکیه» متهم شدهاند.
مردم ترکیه نیز در اعتراض به بازداشت این روزنامهنگاران تظاهرات کردهاند. آنها معتقدند دولت آنکارا برای سرپوش گذاشتن بر نقش خود در پشتیبانی از گروههای مسلح در سوریه، رسانههای مخالف را سرکوب میکند.
این در حالیست که انتونی بلانجر، دبیرکل فدراسیون روزنامهنگاران اروپا و دبیرکل فدراسیون روزنامه نگاران جهان در سخنانی هشدار داده بود اقدامات دولت ترکیه باعث شده تا این کشور به بزرگترین زندان روزنامهنگاران در اروپا تبدیل شود.