از خطرات نوشیدن آب میوه چه می‌دانید؟

نوشیدن بیش از حد آب میوه و سبزیجات موجب مشکلات گوارشی می شود.

تحقیقات جدید نشان می‌‎دهد تهیۀ آب میوه و سبزیجات با استفاده از مخلوط‌کن غیر از ویتامین، آسیب‌هایی نیز به بدن ما می‌رساند.

پایگاه خبری دیلی‌میل به نقل از یک متخصص گوارش نوشت اخیراً تعداد بیمارانی که تصور می‎کنند سندرم رودۀ تحریک‌پذیر دارند افزایش یافته است. این در حالی است که مشکل این افراد خوردن بیش از حد نوشیدنی های سالم است. 

دکتر جاناتان هور که در بیمارستان سنت مریِ لندن مشغول به فعالیت است، گفت برخی از افراد قادر به هضمِ قند موجود در میوه و سبزیجات نیستند و زمانی که این قندها به صورت مایع نوشیده می‌شوند با سرعت بیشتری به روده می‌رسند.

این قندها که فودمَپ‌ نامیده می‎شوند، کربوهیدارت‌های کوچکی هستند که در برخی از مواد غذایی وجود دارند و باعث بروز علائم گوارشی مانند نفخ، درد معده، اسهال و یبوست می‌شوند.

دکتر هور گفت: «ما اخیراً بیمارانی را می‌بینیم که از ابتلاء به علائم سندرم رودۀ تحریک‌پذیر مانند نفخ یا اسهال شکایت دارند و مقدار زیادی میوه و سبزیجات تناول می‌کنند. حال اگر آب این مواد غذایی نوشیده شود، مقدار زیادی قند با سرعت بالا وارد روده می‎شود و علائم گوارشی شدت می‌گیرند.»

وی تأکید کرد: «اگرچه آب میوه و سبزیجات سالم است، اما هر کسی قادر به تحمل غلظت بالای این مایعات نیست.»

هور با اشاره به این‌‎که تنها فایدۀ استفاده از مخلوط‌کن و مایع‌سازیِ میوه و سبزیجات، تشویق به استفاده از غذاهای سالم است، افزود: «هیج دلیل منطقی‌ یا سندی وجود ندارد که نشان بدهد، مایع کردن میوه و سبزیجات از خوردن جامد آن‌ها بهتر است.»

طی سال‌های اخیر کارخانه‌های سازندۀ مخلوط‌کن‌های کوچک و قابل حمل، سود بسیاری از رژیم‌هایی برده‌اند که مشوقِ مایع سازی مواد غذایی هستند.

در بسیاری از این رژیم‌های غذایی توصیه می‌شود که برای کاهش وزن تنها از آب میوه و سبزیجات به مقدار زیاد استفاده شود. این رژیم‌ها ادعا می‌کنند که نوشیدن حجم بسیار زیاد از آب میوه و سبزیجات موجب دفع سموم بدن می‎شود.

اما پروفسور کوین ولان، متخصص رژیم‎های غذایی بیماران مبتلاء به دیابت و استاد علوم تغذیۀ دانشگاه کینگز در لندن، پایتخت انگلیس از منتقدان این نوع رژیم‌ها است.

به گفتۀ ولان: «کتاب‌های زیادی دربارۀ رژیم های آب میوه وجود دارد، در شبکه‌های اجتماعی نیز از این موضوع به عنوان رویکردی برای ارتقاء سطح سلامت، کاهش وزن و دفع سموم بدن یاد می‎شود.»

وی افزود: «تحقیقات بسیار کمی در اثبات این ادعا صورت گرفته است ... ممکن است حذف برخی غذاها از رژیم غذایی موجب کاهش وزن شود، اما تنها اکتفا کردن به آب میوه و سبزیجات، رویکرد معقولی برای کاهش وزن نیست.»

ولان تأکید کرد: «اجرای این رژیم‌های غذایی موجب مصرف زیاد قند موجود در میوه‌ها و مصرف کم عناصر ضروری مانند کلسیم و آهن می‎شود.»

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku