تحقیقات جدید نشان میدهد ورزش کردن به تنهایی نمی تواند موجب کاهش وزن شود.
محققان دریافتهاند انجام تمرینات ورزشی برای کاهش وزن کافی نیستند چرا که پس از مدتی بدن انسان به نقطهای میرسد که دیگر با ورزش نمیتواند کالریهای اضافی را بسوزاند. بنابراین همراه شدن ورزش با یک رژیم غذایی میتواند به کاهش وزن بیانجامد.
در این پژوهش گفته میشود تمرینات ورزشی، شمشیری دو لبه است چرا که ورزش نکردن، خطرساز است و ورزش بیش از حد نیز میزان سوزاندن انرژی را کاهش میدهد.
در دنیای امروز از یک سو تحقیقاتی انجام شدهاند که نشان میدهند ورزش بیشتر، با سوزاندن انرژی بیشترهمراه است و از سوی دیگر پژوهشهای اخیر ثابت میکنند که افرادی با سطح فعالیت بیشتر، لزوما میزان بیشتری انرژی مصرف نمیکنند.
پروفسور هرمان پانتزِر، استاد دانشگاه نیویورک و یکی از محققین این پروژه گفت: «ورزش کردن برای سلامتی بسیار حیاتی است. این نخستین نکتهای است که من به همه میگویم. شواهد زیادی وجود دارند که نشان میدهند ورزش برای سلامت جسم و ذهن بسیار مفید است و تحقیق ما این فرضیه را رد نمیکند. چیزی که پژوهش ما نشان میدهد این است که انسان علاوه بر ورزش، نیاز به یک رژیم غذایی مناسب نیز دارد، مخصوصا زمانی که قصد کاهش وزن دارد و یا میخواهد از افزایش دوباره وزن خود جلوگیری کند.»
پژوهشگران مصرف روزانه انرژی و سطح فعالیت بیش از 332 بزرگسال را در یک بازه زمانی یک هفتهای اندازهگیری کردند.
آنها دریافتند فعالیت جسمانی در آزمودنیهایی که کمتر از میانگین، فعالیت بدنی انجام میدادند، تاثیر کمی بر مصرف روزانه انرژی دارد.
افرادی که سطح متوسطی از فعالیت بدنی روزانه را تجربه میکنند، سوخت انرژی بیشتری نسبت به طبقه قبل داشتند. (تقریبا 200 کالری بیشتر)
اما برای افرادی که بیش از حد متوسط فعالیت بدنی داشتند، مصرف انرژی بیشتر نشان داده نشد.
این نتایج نشان میدهند که چرا افرادی که برنامههای ورزشی را با هدف کاهش وزن شروع میکنند، معمولا پس از گذشت چند ماه شاهد توقف روند کاهش وزن و یا حتی بازگشت به وزن قبلی خود هستند.
پژوهشگران این تحقیق برای بزرگسالان، 150 دقیقه ورزش در هفته را به همراه رژیم غذایی مناسب پیشنهاد می کنند.
آنها معتقدند ورزش برای سلامتی بسیار مفید است اما بهترین راه برای کاهش وزن، کالری شماری و کم کردن کالری دریافتی بدن در طول روز است.