فصل برداشت گل محمدی از 320 هکتار باغهای گل در خراسان رضوی آغاز شده است.
به گفتۀ مقامهای این استان، هماکنون 520 هکتار زمین در خراسان رضوی به پرورش گل محمدی اختصاص دارد که 350 هکتار از این سطح بارور است.
برداشت گل محمدی حدود یک ماه ادامه دارد و در این مدت بهطور متوسط از هر هکتار هزار و 250 کیلوگرم گل برداشت میشود.
شهرستانهای عمدۀ کشت گل محمدی در خراسان رضوی مشهد، تایباد و تربتحیدریه (با بیشترین سطح زیر کشت) هستند.
این گل با خشکی و کمبود منابع آبی تناسب دارد و در برابر گرما مقاوم است.
سید هاشم نقیبی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، گفت: «70 درصد سطح زیر کشت موجود معادل دو سوم باغهای گل محمدی خراسان رضوی در چهار سال اخیر در این استان توسعه یافته است.»
وی افزود: «بر این مبنا در برنامه 5 ساله در خراسان رضوی، توسعۀ باغهای گل محمدی تا سطح بیش از 2 هزار هکتار برنامهریزی شده است.»
در حال حاضر در استان خراسان رضوی پنج واحد فرآوری گل محمدی رسمی و دارای مجوز فعال هستند که ظرفیت کنونی آن بیش از تولید استان است.
تصاویر زیر را خبرگزاری صداوسیما از برداشت گل محمدی در خراسان رضوی منتشر کرده است: