صندوق بین المللی پول با اشاره به ضرر 390 میلیارد دلاری سال گذشته کشورهای تولید کننده نفت در خاورمیانه متذکر شد این ضرر در سال جاری ممکن است به بیش از 500 میلیارد دلار برسد.
صندوق بین المللی پول روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد درآمد صادرات نفت اقتصادهای وابسته به نفت در خاورمیانه در سال 2016 نسبت به سال 2014 بین 490 میلیارد تا 540 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.
قیمت هر بشکه نفت در ژانویه 2016 میلادی به 30 دلار رسید در حالی که این رقم در اواسط سال 2014 میلادی 115 دلار بود.
در این گزارش همچنین آمده است رشد اقتصادی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از 3/3 در سال 2015 به 1/8 در سال 2016 خواهد رسید.
این نهاد پولی به کشورهای عضو این شورا – عربستان سعودی، کویت، قطر، بحرین، عمان و امارات متحده عربی - توصیه کرد از مخارج خود بکاهند.
مسعود احمد، رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی در صندوق بین المللی پول گفت این ضررها باعث کسری بودجه و کند شدن رشد اقتصادی به ویژه برای کشورهایی همانند عربستان سعودی خواهد شد.
وی با اشاره به تداوم قیمت پایین نفت خام گفت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس باید منابع درآمدزایی گوناگونی برای خود ایجاد کنند.
احمد خاطر نشان کرد: «احتمال دارد قیمت نفت افزایش یابد اما قیمت آن برای مدتهای مدید به رقمی که در سالهای 2013 و 2014 شاهدش بودیم نخواهد رسید پس این بدان معناست که بسیاری از آن کشورها باید مخارج را کاهش دهند و سعی کنند درآمدهای غیرنفتی نیز کسب کنند.»
عربستان سعودی به دلیل مخالفت با کاهش تولید نفت خود به طور گسترده به عنوان مقصر سقوط بهای نفت شناخته میشود؛ گفته میشود هدف ریاض از این اقدام خارج کردن رقبا از بازار نفت است.
ریاض همچنین به دلیل مخارج سنگین عملیات نظامی در یمن به شدت تحت فشار مالی قرار گرفته است.
72 درصد از درآمد سال گذشته عربستان از محل فروش نفت حاصل شد اما کاهش قیمت نفت باعث شد این کشور با کسری حدودا 90 میلیارد دلاری در بودجه سال جاری خود مواجه شود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.