وزیر دارایی عربستان میگوید در پی کسری بودجۀ بیسابقه به دلیل کاهش قیمت نفت، ریاض هزینههای خود را کاهش و صدور اوراق قرضه را افزایش خواهد داد.
عربستان به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان عرب و بزرگترین صادر کنندۀ نفت در جهان به دلیل کاهش قیمت نفت خام که در یکسال گذشته به نصف بهای خود یعنی به کمتر از 50 دلار در هر بشکه رسید، با بحران بیسابقه بودجه رو به رو است.
ریاض تاکنون بر ذخایر مالی عظیم خود متکی بود اما ابراهیم العصاف، وزیر دارایی سعودی، یکشنبه گفت که تدابیر بیشتری باید اتخاذ شود.
عصاف که همراه با ملک سلمان، پادشاه سعودی، به واشنگتن سفر کرده است در گفتوگو با شبکه سیانبیسی سعودی گفت: «درصدد هستیم... هزینههای غیرضروری را کاهش دهیم.»
وی بی آنکه دربارۀ سطح این تعدیلها توضیح بیشتری بدهد تاکید کرد سرمایهگذاری کلیدی در حوزههای آموزش، سلامت و بخش زیرساخت از این امر متاثر نخواهد شد.
عصاف همچنین گفت پروژههایی هستند که از سالها پیش در دست اقدام بوده اما هنوز کلید نخوردهاند. این قبیل پروژهها کماکان مسکوت خواهد ماند.
عربستان کسری بودجه رسمی امسال را 39 میلیارد دلار تخمین زده، اما به باور صندوق بینالمللی پول و سایر موسسات این کسری بودجه بسیار بالاتر از این میزان است.
عربستان در سال گذشته میلادی از کسری بودجه 17.5 میلیارد دلاری خبر داد. این دومین باری بود که ریاض از سال 2002 با این میزان از کسری مواجه میشد.
شرکت سرمایهگذاری جدوا عربستان اعلام کرد ریاض تا پایان ماه ژوئیه 82 میلیارد دلار از ذخایر خود برداشت کرده است و سطح داراییهایش به 650 میلیارد دلار کاهش یافته است.
انتظار میرود رشد اقتصادی عربستان از رقم ثبت شدۀ 3.5 درصد در سال گذشته، کمتر باشد این در حالی است که صندوق بینالمللی پول در ماه ژوئیه رشد اقتصادی عربستان در سال جاری را 2.8 درصد پیشبینی کرده بود.