بشار اسد: دمشق به مذاکرات صلح ادامه می‌دهد

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه (عکس از خبرگزاری فرانسه)

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه می‌گوید دمشق به مذاکرات به منظور حل و فصل بحران این کشور در دور آتی مذاکرات در ژنو ادامه می‌دهد.

اسد در گفتگو با خبرگزاری ریانووستی روسیه که متن آن روز چهارشنبه منتشر شد، گفت دمشق در دور آتی مذاکرات ژنو براساس مفاد سند سازمان ملل برای حل و فصل مناقشه سوریه به گفتگو ادامه خواهد داد.

نمایندگان دولت و مخالفان سوریه هفته گذشته به بررسی سندی که استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه آن را تهیه کرده بود، پرداختند.

به گفته یک منبع دیپلماتیک مطلع از مذاکرات، تهیه این سند و بررسی آن توسط نمایندگان دولت و مخالفان سوریه، گامی کوچک در مسیر حل و فصل مناقشه این کشور عربی به شمار می‌آید.

اسد در همین رابطه تاکید کرد: «در حال حاضر، نمی‌توانیم بگوییم که چیزی در مذاکرات ژنو به دست آمده است اما ما از اصول پایه، به ویژه فرمول بندی مفادی که مذاکرات باید براساس آن باشد، شروع کردیم.»

خسارت 200 میلیارد دلاری

رئیس جمهوری سوریه در بخش دیگری از این گفتگو درباره خسارت‌های ناشی از جنگ در سوریه گفت: «خسارت مالی و خسارت به زیرساخت‌های سوریه از 200 میلیارد دلار فراتر رفته است ... بازسازی زیرساخت‌ها به زمان زیادی نیاز خواهد داشت.»

دور اول مذاکرات بین المللی صلح سوریه که از تاریخ 24 اسفند ماه در ژنوِ سوئیس آغاز شده است، در تاریخ 5 فرودین 1395 به اتمام رسید، پس از ده روز تنفس، دور دوم مذاکرات آغاز خواهد شد و پیش از دور سوم نیز یک دوره تنفس دیگر برقرار خواهد شد.

پیش از آغاز مذاکرات صلح از تاریخ هشتم اسفند، با میانجیگری سازمان ملل، آتش بسی شکننده میان معارضان و دولت سوریه برقرار شد که البته شامل گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره نمی‌شود.

حمایت ترکیه و عربستان از تروریسم

اسد افزود: «تروریسم مشکلی واقعی است. ما باید در سطح بین المللی با آن مبارزه کنیم زیرا تروریسم نه تنها بر سوریه تاثیر گذاشته است، بلکه در عراق نیز وجود دارد. تروریسم مستقیما از سوی ترکیه، خاندان حاکم در عربستان سعودی و همچنین برخی کشورهای غربی از جمله فرانسه و انگلیس حمایت می‌شود.»

رئیس جمهوری سوریه خاطر نشان کرد علت مهاجرت مردم سوریه به دیگر کشورها نه تنها تروریسم و شرایط امنیتی بلکه تحریم‌های غربی علیه سوریه است.

وی افزود: «بسیاری از مردم مناطق امن را ترک کرده‌اند، جایی که در آنجا تروریسمی وجود ندارد زیرا شرایط زندگی در این مناطق دشوار شده است. شهروندان دیگر نمی‌توانند نیازهای زندگی خود را تامین کنند ... ما به عنوان یک حکومت باید اقداماتی انجام دهیم تا شرایط اقتصادی و خدمات در سوریه را بهبود بخشیم. این اقداماتی است که ما هم اکنون در بخش بازسازی سوریه انجام می‌دهیم.»

گذار سیاسی با تشکیل دولت وحدت ملی

اسد در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد دوره گذار سیاسی باید براساس قانون اساسی کنونی و با تشکیل دولت وحدت ملی متشکل از گروه‌های سیاسی مختلف سپری شود.

وی تصریح کرد: «واژه گذار سیاسی به معنای گذار از یک قانون اساسی به دیگری است ... بنابراین دوره گذار سیاسی باید براساس قانون اساسی کنونی صورت گیرد و پس از آنکه مردم سوریه به قانون اساسی جدید رای دهند، آن قانون اجرایی خواهد شد.»

اسد ادامه داد اما پیش از آن باید دولت وحدت ملی با حضور گروه‌های سیاسی مختلف، «مخالفان، نمایندگان مستقل، دولت کنونی و دیگران»، تشکیل شود.

وی افزود وظیفه اصلی دولت وحدت ملی نیز تدوین قانون اساسی جدید و به رای گذاشتن آن است.

سوریه از ماه مارس 2011 (1389) صحنه ناآرامی‌های مرگبار است. براساس اعلام مرکز پژوهش‌های سیاسی سوریه حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامی‌ها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شده‌اند.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku