رئیس جمهور سوریه میگوید عملیات نظامی و دستاوردهای ارتش سوریه نه تنها مانع حل و فصل سیاسی بحران این کشور نمیشود، بلکه به آن سرعت میبخشد.
بشار اسد روز سهشنبه (10 فروردین) در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیکِ روسیه گفت: «ما موضع خود را تغییر ندادهایم، چه قبل از پشتیبانی (نظامی) روسیه و چه بعد از آن. ما به ژنو (محل برگزاری مذاکرات بینالمللی صلح سوریه) رفتیم و باز هم انعطافپذیری خود را نشان دادیم.»
وی افزود: «با این حال، در همین بین، این دستاوردها (ی ارتش سوریه) بر دولتها و قدرتهایی اثر خواهد گذاشت که مانع حلوفصل (بحران سوریه) میشوند، چرا که این دولتها در وهلۀ اول –عربستان سعودی، ترکیه، فرانسه و بریتانیا- شکستهای ما را در میدان نبرد میشمارند تا شرایط خود را در مذاکرات به ما تحمیل کنند.»
اسد ادامه داد: «بنابراین این اقدامات نظامی و دستاوردها جلوی حل و فصل سیاسی (بحران سوریه) را نمیگیرد بلکه به آن شتاب میبخشد.»
به گفتۀ رئیس جمهور سوریه برخی بازیکنان سیاسی به غلط سوریه و روسیه را متهم به تلاش برای از خط خارج کردن روند سیاسی حل بحران سوریه میکنند.
اسد گفت این کشورها اقدامات نظامی روسیه در پشتیبانی از ارتش سوریه در مبارزه با گروههای تروریستی را مداخلۀ مسکو در امور داخلی سوریه و در راستای حمایت روسیه از رئیس جمهور و یا دولت سوریه تلقی میکنند، اما اینگونه نیست.
رئیس جمهور سوریه در این باره متذکر شد: «اگر ما از ابتدا انعطافپذیر نمیبودیم، میشد چنین تفسیر کرد... اما، اگر به سیاست دولت سوریه در پنج سال پیش بازگردید، ما به تمام طرحهایی که از سوی هر طرفی مطرح میشد، حتی اگر دوستانه نبودند، بدون استثنا، پاسخ دادیم.»
اسد گفت: «هدف این است که هیچ شانسی برای دستیابی به راهحل بدون امتحان کردن آن، از دست نرود. به همین دلیل من به طور خلاصه میتوانم در این باره بگویم که پشتیبانی نظامی روسیه، حمایتی که از سوی دوستان سوریه صورت میگیرد و دستاوردهای نظامی ارتش سوریه- تمام اینها منجر به تسریع حل و فصل سیاسی (بحران سوریه) میشود، نه خلاف آن.»
دور اول مذاکرات بین المللی صلح سوریه که از تاریخ 24 اسفند ماه در ژنوِ سوئیس آغاز شده است، در تاریخ 5 فرودین 1395 به اتمام رسید، پس از ده روز تنفس، دور دوم مذاکرات آغاز خواهد شد و پیش از دور سوم نیز یک دورۀ تنفس دیگر برقرار خواهد شد.
پیش از آغاز مذاکرات صلح از تاریخ هشتم اسفند، با میانجیگری سازمان ملل، آتش بسی شکننده میان معارضان و دولت سوریه برقرار شد که البته شامل گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره نمی شود.
منابع نظامی سوریه روز یکشنبه (8 فروردین) اعلام کردند نیروهای ارتش این کشور پس از درگیری شدید شبانه با تروریستهای گروه داعش موفق شدند شهر باستانی پالمیرا را به طور کامل آزاد کنند.
رئیس جمهور سوریه روز یکشنبه در دیدار با یک هیأت فرانسوی آزادسازی پالمیرا را موفقیت راهبردی ارتش سوریه و متحدان آن در «جنگ علیه تروریسم» دانست.
به گفتۀ رئیس جمهور سوریه موفقیت ارتش این کشور و همپیمانانش در پالمیرا نشانگر عدم جدیت ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش است که به رهبری امریکا و با مشارکت 60 کشور به موفقیتهای ناچیزی در مبارزه با این گروه تکفیری دست یافته است.
پس از آزادسازی شهر باستانی پالمیرا، ارتش سوریه اعلام کرد عملیات ضدتروریستی خود را برای آزادسازی استان رقه، پایگاه اصلی تروریستهای داعش در سوریه و استان دیرالزور به پیش خواهد برد.
تروریستهای داعش ماه می سال گذشته میلادی (اردیبهشت 1394) شهر باستانی پالمیرا را اشغال کردند. این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. داعش از زمان تصرف شهر باستانی پالمیرا بسیاری از آثار باستانی آن را تخریب و منهدم کرده است.
سوریه از ماه مارس 2011 (1389) صحنه ناآرامیهای مرگبار است. براساس اعلام مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامیها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شدهاند.