دیده بان حقوق بشر ترکیه را مقصدی نامناسب برای پناهجویانی که از کشورهای درحال جنگ فرار می کنند، اعلام کرد.
این گروه طرفدار حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد: «گزارشهای عفو بین الملل و گروهای محلی طرفدار حقوق بشر حاکی از دستگیری سلیقه ای پناهجویان و بدرفتاری با آنها در بازداشتگاه های ترکیه و عدم دسترسی آنها به وکیل و یا نماینده حقوقی است که این مانع به چالش کشیدن دستگیری و استرداد آنها می شود.»
دیده بان حقوق بشر می افزاید، دولت ترکیه «حمایت لازم» را از پناهجویانی که حدود 90 درصد آنها از سوریه، افغانستان و عراق هستند، انجام نمی دهد.
این گزارش در حالی منتشر شد که قرار است روز دوشنبه مقامات ارشد اتحادیه اروپا با مقامات دولت ترکیه درباره برنامهای مشترک بمنظور جلوگیری از موج پناهجویانی که از خاک ترکیه وارد یونان می شوند، گفتگو نمایند.
اتحادیه اروپا برای اینکه بتواند از ورود تعداد زیاد پناهجویان به این اتحادیه جلوگیری نماید، به ترکیه پیشنهاد کمک 3.3 میلیارد دلاری داده است.
جودیت ساندرلند، معاون مدیر بخش اروپا و آسیای میانه دیده بان حقوق بشر در این باره می گوید: «سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاشند تا از ورود پناهجویان به خاک اروپا تا پیش از بهار جلوگیری نمایند و در این راستا موضوع حقوق بشردر مرحله بعدی قرار دارد.»
وی افزود: «این بسیار خوش بینانه است که ترکیه را کشوری مناسب برای پناهجویان بدانیم و استقرار پناهجویان در این کشور فقط موضوع را پیچیده تر می کند.»
دونالد توسک، رئیس شورای اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد همه چیز برای جلوگیری از ورود پناهجویان به خاک اروپا در دستان ترکیه است.
وی در نشست خبری مشترک با احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه گفت خیلیها در اروپا بدنبال ایجاد ساز و کاری «سریع و گسترده» هستند تا پناهجویان را به ترکیه بازگردانند.
اروپا طی یک سال گذشته با موج گستردهای از پناهجویان روبرو شده است. بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، بیش از یک میلیون و 130 هزار پناهجو تاکنون و ازطریق دریای مدیترانه وارد اروپا شده اند.