سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اقدامی غیرمنتظره نیروی دریایی خود را به منظور مقابله با ورود پناهجویان به کشورهای اروپایی به دریای اژه اعزام کرده است.
ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو روز پنج شنبه پس از نشست وزرای دفاع این سازمان در بروکسل گفت ناتو «اکنون نیروی دریایی خود را بدون تاخیر به دریای اژه اعزام میکند تا فعالیتهای نظارتی دریایی را آغاز کند.»
این اقدام ناتو پس از آن صورت گرفت که این هفته برخی اعضای این سازمان از جمله آلمان، یونان و ترکیه خواستار کمک برای مقابله با بزرگترین بحران اروپا پس از جنگ جهانی دوم شده بودند.
ناوگان دریایی ناتو در دریای اژه متشکل از سه کشتی تحت فرماندهی آلمان میباشد.
استولتنبرگ گفت بحران پناهجویان که در نتیجه مناقشه سوریه، خاورمیانه و شمال آفریقا به وجود آمده است، تهدیدی امنیتی برای کشورهای اروپایی به شمار میآید.
وی گفت: «این (ماموریت دریایی) با هدف متوقف کردن و بازگرداندن (قایقهای پناهجویان) صورت نمیگیرد ... (این ماموریت) با هدف نظارت جدی برای مقابله با قاچاق انسان و شبکههای جنایتکار انجام میشود.»
این اقدام ناتو در حالی صورت میگیرد که با تشدید درگیریهای ارتش سوریه با گروههای تروریستی در مناطق شمالی این کشور، شمار زیادی از ساکنان این مناطق به مرزهای ترکیه پناه آوردهاند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز دوشنبه به آنکارا سفر کرد و پس از دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، دو طرف درباره درخواست کمک از ناتو توافق کردند.
اشتون کارتر وزیر دفاع امریکا نیز روز دوشنبه (22 بهمن) گفته بود وزرای دفاع ناتو از طرح اعزام ناوگان نیروی دریایی به دریای اژه حمایت کردهاند.
کارتر گفت: «ناتو و طرفها صبح امروز پای میز مذاکره، درباره حمایت از ناتو و حضور در این عملیات ابراز تمایل کردند.»