دفتر نخست وزیری دانمارک اعلام کرده است عملیات نظامی این کشور از جمله حملات هوایی ارتش دانمارک در سوریه به زودی گسترش مییابد.
دفتر لارس لوکه راسموسن روز جمعه (14 اسفند) اعلام کرد در صورتی که پارلمان دانمارک طرح دولت را به تصویب برساند، این کشور جنگندههای اف-16، هواگردهای ترابری نظامی سی130جِی و 400 نیروی نظامی، از جمله نیروهای عملیات ویژه و کارکنان پشتیبانی خود را تا اواسط سال جاری میلادی به سوریه اعزام میکند.
نیروهای دانمارکی در حال حاضر در قالب ائتلاف موسوم به «ضد داعش» به رهبری امریکا در عملیات این ائتلاف در کشور عراق مشارکت دارند.
قرار است پارلمان دانمارک در دو جلسۀ جداگانه در تاریخهای یکم و نوزدهم آوریل (سیزدهم و سی و یکم فروردین 1395) به این طرح رأی بدهد.
این در حالی است که پیشتر احزاب سیاسی اصلی دانمارک در یک نشستِ کمیتۀ فراحزبی با حضور وزرای دفاع و خارجۀ دانمارک حمایت خود را از این طرح اعلام کردند.
کریستین ینسن، وزیر امور خارجۀ دانمارک پس از نشست این کمیته در گفتوگو با خبرنگاران گفت گسترش عملیات نظامی دانمارک در سوریه به درخواست مستقیم فرانسه و امریکا صورت میگیرد.
وزیر امور خارجۀ دانمارک پس از حملات تروریستی گروه داعش در تاریخ 22 آبان در پاریس، پایتخت فرانسه که منجر به کشته شدن 130 نفر شد، خواستار آغاز حملات هوایی دانمارک در سوریه شده بود.
وزارت دفاع دانمارک نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد گسترش عملیات نظامی این کشور در سوریه، دانمارک را به یکی از اصلیترین اعضای گروه مبارزه با گروه داعش مبدل میکند.
در این بیانیه آمده است: «مبارزه با داعش طولانی خواهد بود و ایدئولوژی دهشتناک این سازمان تروریستی را نمیتوان تنها با ابزار نظامی شکست داد.»
وزارت دفاع دانمارک افزود: «به همین دلیل، دولت تلاشهای خود را در حوزههای غیرنظامی از جمله تثبیت مناطق آزاد شده، توقف منابع مالی داعش، توقف پیوستن جنگجویان خارجی به این گروه و مقابله با تبلیغات داعش افزایش میدهد.»
دانمارک در سال 2014، هفت جنگندۀ اف-16 خود را در حملات هوایی ائتلاف تحت امر امریکا در عراق مشارکت داد، اما این جنگندهها را در سال گذشته برای تعمیر به کشور بازگرداند. انتظار میرود که این جتها ظرف ماههای آینده به آسمان عراق بازگردند.
آندرس فو راسموسن، نخست وزیر سابق دانمارک تا سال 2014 دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو بود و نیروهای نظامی این کشور سابقۀ مشارکت در عملیات نظامی تحت امر امریکا در افغانستان و دیگر کشورهای خاورمیانه را دارند.
ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری امریکا از اواخر تابستان 1393 بدون مجوز دولت دمشق و سازمان ملل، حملات هوایی خود را علیه آنچه مواضع گروههای تروریستی در سوریه میخواند، آغاز کرده است.
گروه موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه ماه گذشته اعلام کرد از آغاز حملات ائتلاف امریکا در سوریه بیش از 330 غیرنظامی از جمله 90 کودک کشته شدهاند.
براساس اعلام این سازمان که به مخالفان دولت سوریه گرایش دارد، حملات هوایی ائتلاف موسوم به ضد داعش در مجموع منجر به مرگ 4 هزار و 250 نفر در سوریه شده است.