امریکا به مرز سوریه و ترکیه نیروی نظامی اعزام میکند.
وزارت دفاع امریکا از اعزام نیروی نظامی و خودروهای زرهی به مرز ترکیه و سوریه برای حفاظت از کردهای مورد حمایت امریکا از حملات نظامی ترکیه خبر داده است .
ارتش امریکا علت این اعزام را جلوگیری از درگیری میان ترکها و سوریها عنوان کرده است.
فعالان کردتبار روز جمعه گفتند کاروانی از خودروهای زرهی با پرچمهای امریکا در یک جادۀ محلی در روستای الدرباسیه در چند صد متری از مرز ترکیه در ایالت حسکه در شمال شرق سوریه مشاهده شده است.
جف دیویس، سخنگوی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون)، نیز این گزارش را تأیید کرد و روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ما همچنان از همۀ طرفهای درگیر میخواهیم بر دشمن مشترک، داعش، تمرکز کنند.»
الهام احمد، یکی دیگر از مقامات عالیرتبۀ کردتبار، به خبرنگار آسوشیتدپرس گفت نظامیان امریکا روز پنجشنبه گشتزنی در امتداد این مرز را آغاز کرده و به پروازهای شناسایی در این منطقه پرداختهاند.
مصطفی بالی، یک فعال کردتبار در منطقه، میگوید: « نقش امریکا بیشتر شبیه نیروی حائل میان ما و کردها در خطوط مقدم است.»
این حرکت در حالی صورت میگیرد که روز سهشنبه و چهارشنبه در حملات هوایی ترکیه در عراق و سوریه 20 نیروی کردتبار از «یگانهای مدافع خلق» (یپگ) که مورد حمایت امریکا هستند، کشته و 18 تن دیگر زخمی شدند.
نیروی «یگانهای مدافع خلق» گروه اصلی شبهنظامی کردتبار سوریه است که با داعش مقابله میکند.
شروان کوبانی، یکی از فرماندهان یپگ روز جمعه به رویترز گفت نظامیان امریکا تنها به فرماندهان عالیرتبۀ خود گزارش میدهند و هنوز مأموریت مونیتورینگ خود را آغاز نکردهاند.
آنکارا این حملات را بخشی از کمپین نظامی ترکیه علیه مواضع تروریستی در سوریه و عراق دانسته که هدف آن جلوگیری از گسترش احتمالی درگیری و ناآرامی به داخل خاک ترکیه است.
امریکا و ترکیه به سبب اقدام نظامی آنکارا در سوریه با یکدیگر اختلاف دارند. واشنگتن میگوید هدف عمدۀ اقدامات نظامی ترکیه در سوریه مقابله با نفوذ فزایندۀ ستیزهجویان کردتبار در این کشور است.
ماه گذشته، نزدیک به 200 تفنگدار امریکا به شمال سوریه اعزام شدند.
در آگوست 2016 میلادی، ترکیه با اعزام تانک و جنگنده در سراسر مرز با سوریه، مداخله نظامی در این کشور عربی را آغاز کرد.
در اواخر مارس، آنکارا پایان عملیاتهای نظامی خود را در سوریه اعلام کرد اما امکان مداخلۀ نظامی دیگر در این کشور جنگزده را منتفی دانست.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.