پیشنهاد پنتاگون به کاخ سفید؛ افزایش حضور نظامی در سوریه

ژنرال جیمز متیس (وسط)، وزیر دفاع امریکا (عکس از خبرگزاری فرانسه)

 

به گفتۀ مقامات واشنگتن، پنتاگون به کاخ سفید پیشنهاد داده است تا میزان حضور نظامی امریکا در سوریه شامل نیروهای ویژه، بالگردهای تهاجمی و توپخانه را تا حد زیادی افزایش دهد.

 

مقامات امریکایی به واشنگتن‌پست گفتند این گزینه‌ها و چندین پیشنهاد دیگر هم‌اکنون در حال بررسی در کاخ سفید است و بر مبنای این پیشنهاد‌ها، محدودیت‌های امریکا در دورۀ باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین، برای حضور نظامی در سوریه برداشته خواهد شد.

 

برنامه ریزان نظامی همچنین پیشنهاد لغو محدودیت تعداد نیروهای نظامی در سوریه را مطرح کرده‌اند؛ هم‌اکنون حدود 500 نیروی ویژۀ ارتش امریکا در سوریه حضور دارند و گفته می‌شود این نیروها مسئولیت آموزش و مشاورۀ نظامی به معارضان سوری را دارند.

درحالی‌که مقامات کاخ سفید می‌گویند نیروهای امریکایی مستقیماً در درگیری‌های نظامی حضور ندارند، این پیشنهاد به آن‌ها اجازه خواهد داد تا نزدیک جبهۀ نبرد حضور داشته باشند و ارتش اختیارات بیشتری از کاخ سفید دریافت خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، که وعدۀ اقدامات نظامی سخت‌گیرانه‌تر را علیه تروریست‌های داعش در عراق و سوریه و دیگر مناطق جهان داده است، روز دوشنبه این پیشنهاد را از پنتاگون دریافت کرد؛ وی پیش‌تر به پنتاگون 30 روز فرصت داده بود تا این طرح را تکمیل کند.

این پیشنهاد‌ها در حالی مطرح‌شده است که انتظار می‌رود عملیات برای آزادسازی رقه در شمال سوریه در آینده‌ای نزدیک آغاز شود.

درصورتی‌که پیشنهاد برای آغاز عملیات آزادسازی رقه از سوی کاخ سفید تأیید شود، این موضوع ضربه‌ای به روابط ترکیه و امریکا خواهد بود؛ ترکیه از مدت‌ها پیش خواستار عدم تجهیز نظامی کردهای سوریه شده بود و امریکا مجبور است برای آغاز این عملیات، کردها را از نظر نظامی تجهیز کند.

آنکارا کردهای سوریه را تروریست می‌خواند.

گشت زنی نیروهای امریکایی در حومۀ شهر منبج در شمال سوریه؛ 13 اسفند 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، پیش‌تر گفته بود حضور یگان‌های مدافع خلق کرد در عملیات آزادسازی رقه غیرقابل‌قبول است.

ژنرال استفن تونسند، فرمانده ائتلاف ضد داعش که در بغداد مستقر است، روز چهارشنبه گفت مذاکرات با ترکیه دربارۀ نقش احتمالی ناتو در این عملیات در جریان است.

اگرچه وی گفت «هیچ مدرکی» وجود ندارد که نشان دهد یگان‌های کرد مدافع خلق تهدیدی برای ترکیه به شمار می‌آیند.

ترکیه از اوت 2016 عملیات نظامی خود در شمال سوریه را آغاز کرده است؛ ترکیه در این عملیات با تانک و جنگنده‌های خود از معارضان سوری پشتیبانی می‌کند؛ اقدامی که دولت دمشق آن را به‌شدت محکوم کرده است.

نیروهای تحت رهبری ترکیه در روزهای اخیر دو روستای کردنشین را از اشغال داعش آزادکرده و به منبج نزدیک‌تر شده‌اند؛ شهری نزدیک مرزهای ترکیه که اردوغان وعدۀ اشغال آن را داده است.

ارتش امریکا روز شنبه اعلام کرد «حضور نظامی در داخل و حومۀ منبج را به‌منظور جلوگیری از اقدامات خصمانه، حفظ حاکمیت و تضمین حضور دائمی یگان‌های مدافع خلق افزایش داده است.»

ترکیه بارها تهدید کرده است که کردها را از مناطق شمالی سوریه عقب راند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku