ترکیه اعلام کرد پس از تکمیل عملیات نیروهای این کشور در شهر الباب سوریه، این نیروها به سمت شهر منبج که تحت کنترل کردهاست، روانه خواهند شد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، سهشنبه (10 اسفند 95) گفت: «اکنون زمان برای پیشروی به سوی منبج فرا رسیده است. این شهر متعلق به اعراب است و جای نیروهای وابسته به حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (PYD) و یا یگانهای کرد مدافع خلق (YPG) نیست.»
مقامهای دولتی ترکیه ماه گذشته برای اولین بار خبر از تصرف شهر الباب دادند. نیروهای ترکیه از آن تاریخ دستکم دو بار ادعاهای مشابه ای مطرح کردهاند.
نیروهای ارتش ترکیه در 24 اگوست 2016 (3شهریور) عملیات موسوم به «سپر فرات» را آغاز و تانکها و جنگندههای نظامی خود را در سراسر مرز با سوریه مستقر کردند.
آنکارا مدعی شد این عملیات نظامی را باهدف بیرون راندن تروریستهای داعش از مرزهای ترکیه با سوریه و جلوگیری از پیشروی نیروهای کرد آغاز کرده است. سوریه با محکوم کردن این عملیات آن را نقض حاکمیت این کشور دانسته است.
نیروهای کرد وابسته به اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (PYD) و شاخه نظامی این حزب (YPG) سال گذشتۀ میلادی شهر منبج را از تصرف تروریستهای داعش آزاد کردند. این نیروها اکنون کنترل تمامی مرز شمال سوریه با ترکیه را در اختیاردارند.
آنکارا اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه را به داشتن ارتباط با حزب کارگران کردستان (پکک) متهم میکند. پکک از دهۀ 1980 میلادی برای استقلال منطقۀ کردستان در داخل خاک ترکیه با دولتِ این کشور مبارزه میکند.
اردوغان همچنین یادآور شد ترکیه خواهان همکاری با متحدانش برای آزادسازی عراق و همچنین شهر رقۀ سوریه از دست تروریستهای داعش است اما با نیروهای اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه همکاری نخواهد کرد.
وی گفت: «اگر متحدان ما واقعاً صادق هستند خطاب به آنها میگوییم تا پاکسازی رقه از دست تروریستهای داعش با شما همکاری خواهیم کرد و آن را به صاحبان اصلی آن باز خواهیم گرداند.»
اردوغان یادآور شد وی به مناسبتهای مختلف از امریکا خواسته است تا از حمایت خود از نیروهای کرد در سوریه، بهویژه نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) که ائتلافی از مبارزان عرب و کرد است، دست بردارد.»
نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) در نوامبر 2016 عملیات تصرف رقه را آزاد کردند و کنترل برخی از مناطق در درۀ فرات را به دست گرفتند.
سوریه از مارس 2011 (1389) با جنگ داخلی مواجه است. بنا به اعلام نمایندۀ ویژه سازمان ملل در امور سوریه، بحران در این کشور 400 هزار کشته برجا گذاشته است.
این در حالی است که سازمان ملل در سال 2014 اعلام کرد دیگر آمار تلفات سوریه را بهروزرسانی نخواهد کرد چراکه این سازمان نمیتواند صحت آمار و ارقام دریافتی را تأیید کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.