پلیس ترکیه مظنون حملۀ اخیر به باشگاه شبانۀ رینا در شهر استانبول را همراه چهار تن دیگر دستگیر کرده است.
فرمانداری استانبول روز سهشنبه اعلام کرد مظنون حملۀ رینا در سال 1983 در ازبکستان به دنیا آمده و در افغانستان آموزش نظامی دیده است.
وی تأیید کرد که نام این تروریست عبدالقدیر ماشاریپف است و علاوه بر اینکه اثر انگشت وی با آثار به جا مانده در محل حمله مطابقت دارد، وی خود نیز به ارتکاب جرم اعتراف کرده است.
فرماندار استانبول همچنین گفت بر اساس شواهد موجود، مظنون که به چهار زبان مسلط است، به طور غیرقانونی از طریق مرزهای شرقی وارد کشور ترکیه شده است و روشن است که وی عضو گروه تروریستی داعش بوده است.
خبرگزاری رسمیِ آناتولی ترکیه به نقل از منابع امنیتی گزارش داد این مظنون شامگاه دوشنبه دستگیر شد.
پیشتر اعلام شده بود که مهاجمِ رینا تبعۀ ازبکستان است و بر اساس گزارش رسانههای ترکیه همراه با وی یک مرد قرقیزستانی و سه زن دستگیر شدهاند.
به گفتۀ منابع امنیتی مظنونین طی عملیات پلیس در محلۀ اسن یورتِ استانبول بازداشت شدند.
در همین حال شبکۀ انتیوی ترکیه گزارش داد نیروهای پلیس مظنون را در خانۀ یکی از دوستانش که اهل قرقیزستان است، یافتند.
برخی رسانهها مظنون حملۀ استانبول را عبدالقدیر ماشاریپف معرفی کردهاند.
باشگاه رینا اول ژانویۀ 2017 (12 دی)، همزمان با آغاز جشن سال نوی میلادی در استانبولِ ترکیه هدف حملۀ مسلحانه قرار گرفت و 39 تن کشته شدند. گروه تروریستی داعش مسئولیت این حملۀ مرگبار را برعهده گرفت.
مهاجم مسلح این حمله در ساعات اولیۀ سال 2017 میلادی ابتدا یک نیروی پلیس و یک مرد دیگر را در خارج از باشگاه رینا به قتل رساند و سپس با ورود به این باشگاه، حاضران را که حدود 600 نفر بودند، هدف گلوله قرار داد.
پلیس ترکیه سه روز پس از وقوع حمله اعلام کرد مظنون را شناسایی کرده است و سپس بدون اینکه نام وی ذکر شود، تصویرش در رسانهها منتشر شد.
پلیس در آن برهۀ زمانی اعلام کرد این مهاجم به تنهایی مرتکب این حملۀ مسلحانه شده است.
برخی از رسانههای ترکیه به نقل از یک منبع امنیتی اعلام کرده بودند با توجه به تواناییهای نظامی مهاجمِ استانبول، احتمالاً وی در سوریه تحت آموزش نظامی گروه تروریستی داعش قرار داشته است.
بر اساس گزارش روزنامۀ حریتِ ترکیه، مظنون به همراه همسر و 2 فرزندش در تاریخ 30 آبانماه سال جاری از طریق سفر هوایی از قرقیزستان وارد خاک ترکیه شده بودند.
آنها سپس از طریق زمینی به قونیه در مرکز ترکیه عزیمت کرده و در آنجا خانهای اجاره کرده بودند.
در آن زمان تصور میشد که مهاجم قرقیز است، اما دولت قرقیزستان این ادعا را رد کرد.
بر اساس گزارش رسانههای ترکیه 11 نفر از قربانیان حمله به باشگاه شبانۀ رینا تبعۀ ترکیه بودند و یک تن از آنها تابعیت دوگانۀ ترکیه و بلژیک را داشت.
یکی از قربانیان تبعۀ رژیم صهیونیستی بود. همچنین 7 قربانی از اتباع عربستان سعودی و الباقی اهل کشورهای لبنان، عراق، تونس، هند، مراکش، اردن، کویت، کانادا، سوریه و روسیه بودند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.