در پی تصویب قطعنامه ضد اسرائیلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد، رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته است که 6 میلیون دلار از 40 میلیون دلار سهم سالانهای را که به این سازمان میپردازد، کم کند.
شورای امنیت سازمان ملل، جمعه 3 دی امسال قطعنامۀ توقف فوری شهرکسازی رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد.
تصویب این قطعنامه و همچنین عدم وتوی آن از سوی امریکا، خشم مقامات رژیم صهیونیستی را برانگیخت و باعث شد آنان سازمان ملل را تهدید به تجدیدنظر در مناسبات دوجانبه کنند.
دنی دنون، نمایندۀ رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، گفت: «ازنظر اسرائیل این غیرمنطقی است که بودجۀ نهادی را در سازمان ملل متحد که علیه ما عمل میکند، تأمین کند.»
وی افزود سازمان ملل باید به حمایت از نهادهایی که علیه اسرائیل تحریک و تبلیغ میکنند، پایان دهد.
نمایندۀ اسرائیل در سازمان ملل همچنین از احتمال اقدامات بیشتری از سوی این رژیم پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، خبر داد که باهدف «تغییرات ساختاری در سازمان ملل بهمنظور پایان دادن به فعالیتهای ضد اسرائیلی» صورت میگیرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، 14 دی امسال ضمن ابراز نگرانی از برگزاری کنفرانس آتی صلح خاورمیانه گفته بود برگزاری این کنفرانس ممکن است به تصویب قطعنامههای جدید ضد اسرائیلی در سازمان ملل منجر شود.
فرانسه در نظر دارد در 28 دی امسال در پاریس کنفرانسی بینالمللی برای بررسی «روند صلح اسرائیل و فلسطین» با حضور نمایندگان حدود 70 کشور جهان برگزار کند.
نتانیاهو در دیدار با سفرای رژیم صهیونیستی در شرق بیتالمقدس گفت: «نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه آنان تلاش خواهند کرد تصمیمات اتخاذشده در آنجا (کنفرانس پاریس) را به تصمیم (قطعنامه) دیگری در شورای امنیت تبدیل کنند.»
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته است تلاش اصلی تلآویو در حال حاضر جلوگیری از تصویب یک قطعنامۀ ضد اسرائیلی دیگر در شورای امنیت سازمان ملل است.
نتانیاهو تصریح کرد رژیم صهیونیستی تلاشهای دیپلماتیک را در این زمینه آغاز کرده است.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی ساختهشده در کرانۀ باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ سال 1967 این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.