وزیر امورخارجۀ ترکیه تأکید کرده است آنکارا در صورت احساس تهدید در مرزهای خود با عراق از تمامی امکانات خود از جمله حملۀ زمینی به شمال این کشور استفاده خواهد کرد.
مولود چاووشاوغلو گفت کشورش هرگز اجازه نخواهد داد اعضای حزب کارگران کردستان، شهر سنجار در غرب موصل را پایگاه خود قرار دهند.
وی روز دوشنبه نیز در نشست مطبوعاتی خود در آنکارا با ژان مارک ارولت، همتای فرانسوی خود مدعی شد بسیاری از عناصر پکک از مناطق مختلف عراق به داخل ترکیه نفوذ کرده و فعالیتهای تروریستی انجام میدهند.
چاووشاوغلو افزود: «اجازه نخواهیم داد پکک، سنجار را به قندیل دوم تبدیل کند.»
قندیل یک منطقۀ کوهستانی و از پایگاههای پکک در شمال عراق به شمار میرود.
وزیرخارجۀ ترکیه با تأکید بر اینکه کشورش به روشهای مختلف در عملیات موصل شرکت میکند، گفت: « نیروهای پیشمرگه که به آنها در شمال عراق آموزش دادهایم به شکل فعال در نبرد موصل مشارکت دارند و علاوه بر آن، نیروهای «گارد نینوا» که در پایگاه بعشیقه آموزش دادهایم در نبرد موصل حضور دارند.»
وی ادامه داد جنگندههای اف-16 ما نیز در چارچوب نیروهای ائتلاف برای مشارکت در این نبرد حضور دارند.
وی مدعی شد نیروهای ترکیه در پایگاه بعشیقه، بیش از 700 داعشی را تا زمان آغاز نبرد آزادسازی موصل کشتهاند.
ارتش ترکیه اواسط آذر 1394 نظامیان خود را با پشتیبانی دستکم 20 تانک به منطقۀ بعشیقه واقع در شمال شرق موصل در استان نینوا اعزام و به رغم اعتراضهای بغداد اعلام کرد این نیروها تا آزادسازی موصل در عراق خواهندماند.
مجلس ترکیه نیز 10 مهر امسال بهاتفاق آراء با تمدید یکسالۀ مجوز استقرار نیروهای این کشور در سوریه و عراق موافقت کرد.
عملیات آزادسازی موصل از ساعات اولیۀ دوشنبه (26 مهر) و با مشارکت حدود 60 هزار نیروی ارتش و پلیس عراق با همراهی نیروهای بسیج مردمی و پیشمرگههای کُرد آغاز شدهاست. آنکارا مدعی است باید در این عملیات شرکت کند اما بغداد این اقدام را «نقض آشکار» حاکمیت خود اعلام کردهاست.
حیدر العبادی، نخستوزیر عراق، صبح شنبه در نهمین کنفرانس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در بغداد بار دیگر به حضور نظامیان ترک در کشورش اعتراض کرد و گفت: «ترکیه تاکنون هیچ کمکی به عراق برای مبارزه با تروریسم نکرده و برای منافع خود در شمال عراق حضور دارد.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.