به گزارش یک پایگاه تحلیلی، در پی قطع روابط رسمی بین ایران و عربستان به دنبال اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجستۀ شیعه توسط عربستان، جایگاه منطقهای عربستان با توجه به تحولات یمن و سوریه رو به افول گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی «میدل ایست آی»، در ماه مه 2015 تنها 4 ماه از تصدی سمت وزارت دفاع عربستان توسط محمد بن سلمان، شاهزاده سعودی و جانشین ولیعهد گذشته بود که وی قمار مداخلۀ نظامی عربستان در یمن را پذیرفت.
رسانههای ایران تجاوز عربستان به یمن و کشتار غیرنظامیان یمنی را به طور کامل پوشش دادند. در خیابانهای اصلی تهران بیلبوردهای بزرگی در محکومیت این اقدام عربستان به چشم میخورد و مقامات ارشد ایران نیز این تجاوز ریاض را بدتر از اقدامات متجاوزانۀ اسرائیل دانسته و بارها محکوم کردهاند.
میدل ایست آی می نویسد، اکنون اما وضعیت تغییر کرده است. اگر چه پوشش خبری جنگ یمن هنوز هم یکی از بخشهای اصلی اخبار تلویزیون ایران را تشکیل میدهد اما تحلیلگران و مقامات ایران با اطمینان بیشتری میگویند که بنسلمان لقمهای بزرگتر از دهانش برداشته است.
توافق هستهای با ایران و انزوای سیاسی عربستان
میدل ایست آی در ادامه مینویسد، به اعتقاد تحلیلگران، توافق هسته ای ایران با ایالات متحده و شرکای آن در شورای امنیت سازمان ملل برگِ برندهای بود که بازی را تغییر داده و عربستان سعودی را به انزوا کشانده است.
این تحلیلگران دربارۀ نزاع در سوریه نیز عقیده دارند شرایط در حال تغییر به نفع بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و متحدِ ایران است و ارتش سوریه نیز نسبت به معارضان سوریِ مورد حمایت عربستان دستِ بالا را دارد.
از سویی ترکیه، متحد عربستان سعودی در منطقه هم از شدت خصومتِ خود علیه اسد کاسته است.
جنگ یمن عربستان سعودی را در شرایط نامناسبی قرار داده است. نیروهای حوثی (انصار الله) در تلاش برای شکست نیروهای عربستان در مرزهای شمالی یمن هستند و به طور مداوم شهر نجران و همچنین تاسیسات نفتی عربستان را هدف حملات موشکی و راکتی قرار می دهند.
میدل ایست آی در پایان مینویسد، در میانه این تحولات و در حالی که فضا به نفع ایران تغییر کرده است، تهران در قبال ریاض فقط سیاست انتظار و نظارهگری را در پیش گرفته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.