اردوغان: ارتش و سازمان اطلاعات تحت کنترل ریاست جمهوری قرار گیرد

دیدار رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه با سران احزاب مخالف دولت در کاخ ریاست جمهوری (سه شنبه 4 مرداد 95-عکس از خبرگزاری فرانسه)

به گفته یک مقام پارلمانی ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور قصد دارد با تغییر قانون اساسی، نیروهای مسلح و سازمان اطلاعات و امنیت ملی (میت) را تحت کنترل ریاست جمهوری در آورد. 

شبکه‌های خبری ترکیه پنجشنبه (7 مرداد) به نقل از اردوغان اعلام کردند چنین اقدامی نیازمند تغییر قانون اساسی است و مخالفان نیز باید موافقت کنند.

ستاد مشترک ارتش و سازمان امنیت ترکیه در حال حاضر زیر نظر دفتر نخست وزیر اداره می شود. 

این سخنان پس از جلسۀ شورای عالی ارتش (YAS) برای ایجاد تغییراتی در ارتش این کشور پس از کودتای نافرجامِ اخیر بیان شد.

این جلسه با حضور بینالی ییلدریم، نخست وزیر و فرماندهان نیروی دریایی و هواییِ ارتش ترکیه و همچنین تعدادی دیگر از مقامات عالی‌رتبۀ دولتی در آنکارا برگزار شد.

در همین حال وزیر دادگستری ترکیه، بکیر بوزداغ در این باره گفت تصمیمات شورای شورای عالی ارتش پس از پایان جلسه روز پنجشنبه این شورا فوراً اجرایی خواهد شد.

بزداغ همچنین درخواست  آنکارا برای استرداد فتح الله گولن، مخالف دولت اردوغان که به طرح ریزی کودتای نافرجام متهم شده است، از آمریکا تکرار کرد. 

جمعه شب هفته گذشته (25 تیر) گروهی از نیروهای ارتش ترکیه با هدف سرنگونی دولت آنکارا یک عملیات نظامی را در استانبول و آنکارا آغاز کردند که با حضور مردم و نیروهای امنیتی این کودتا خنثی شد. در  جریان این کودتا نزدیک به 300 تن کشته شدند.

null
دیدار رجب طیب اردوغان (چپ) رییس جمهور ترکیه با هاکان فیدان رئیس دستگاه امنیت ملی ترکیه یک هفته پس از کودتای نافرجام 25 تیر 

اخراج 88 نفر از وزارت خارجه

در عین حال، دولت آنکارا 88 تن از کارکنان وزارت خارجه را به اتهام دست داشتن در کودتای نافرجام ارتش اخراج کرد.

مولود چاوش‌اوغلو، وزیر خارجۀ ترکیه، پنجشنبه در مصاحبه با شبکۀ ان‌تی‌وی اعلام کرد 300 تن از کارکنان این وزارتخانه با عوامل کودتا در ارتباط بوده اند که 88 تن از اخراج شده‌اند.

گولن 75 ساله که در تبعیدی خودخواسته در امریکا به سر می‌برد، چند ماه پیش به اتهام تلاش برای براندازی دولت و رهبری یک سازمان تروریستی غیابی محاکمه شد.

پس از کودتای نافرجام در ترکیه دولت آنکارا از واشنگتن خواست گولن را به عنوان یک مجرم مسترد کند اما امریکا تاکنون تمایلی به انجام این کار نشان نداده است.

دولت ترکیه گولن را از عوامل اصلی این کودتا می‌داند اما گولن هرگونه مداخلۀ نظامی در سیاست‌های داخلی کشور را رد کرد و این کودتا را یک صحنه‌سازی برشمرد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku