رهبر کاتولیک های جهان در چارچوب سفر سه روزه به ارمنستان بار دیگر از واژه «نسل کشی» برای کشتار ارامنه به دست حکومت عثمانی استفاده کرد و یاد قربانیان ارامنه در جنگ جهانی اول را گرامی داشت.
پاپ فرانسیس که از سوی سرژ سرکیسیان، رئیس جمهور ارمنستان همراهی میشد، روز شنبه در بازدید از بنای یادبود کشتار ارامنه در ایروان، پایتخت این کشور تاج گلی نثار قربانیان کشتار ارامنه کرد و در دفتر یادبود نوشت: «من اینجا دعا می کنم، با دردی در قلبم، که چنین فجایعی دوباره تکرار نشود، که بشریت فراموش نمیکند و می داند که چگونه با نیکی بر شر غلبه کند.»
رهبر کاتولیکهای جهان پیشتر در کاخ ریاست جمهوری ارمنستان گفته بود: «متاسفانه این فاجعه، این نسلکشی، اولین (مورد) از یکسری فجایع اسفناک قرن گذشته بود.»
ارمنیها میگویند در سال ١٩۱۵، یک میلیون و 500 هزار نفر از ارامنه ساکن ترکیه فعلی بر اثر اقدامات ارتش امپراطوری عثمانی جان خود را از دست دادند.
ترکیه رقم عنوان شده را نادرست میداند و وجود حرکتی سازمان یافته برای پاکسازی نژادی اقلیت ارمنی را رد میکند.
ارمنستان خواهان به رسمیت شناختن این نسلکشی است اما دولت ترکیه علیرغم عدم انکار وقوع چنین واقعهای از پذیرفتن این واقعه با عنوان «نسلکشی» خودداری کرده و وجود سیاست نظاممند برای نابودی ارمنیان را قبول ندارد.
پاپ 23 فروردین 1394 در صدمین سالروز کشتار ارامنه که در کلیسای سنت پیتر در واتیکان برگزار شد از واژه «نسلکشی» برای آن واقعه استفاده کرد که خشم مقامات ترکیه را برانگیخت.
وی گفت: «در قرن گذشته، خانواده بشری ما شاهد سه تراژدی عظیم و بیسابقه بود و یکی از سه فاجعهای که به عنوان اولین نسلکشی در قرن بیستم شناخته میشود بر سر ارامنه فرود آمد.»
ترکیه در واکنش به این اظهارات پاپ، سفیر واتیکان را در آنکارا فرا خواند.
انتظار می رود استفاده مکرر پاپ از واژه «نسل کشی» برای کشتار ارامنه، خشم مقامات آنکارا را در پی داشته باشد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.