کمتر از 1 هفته پس از به رسمیت شناختن «نسلکشی» ارامنه در پارلمان آلمان و واکنشهای شدید ترکیه، برلین در صدد ترمیم صدمات احتمالی به روابط دو کشور برآمده است.
وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد این وزارتخانه روز سه شنبه یک مقام ارشد ترکیه را به منظور رایزنی و بررسی واکنش آنکارا به قطعنامه پارلمان آلمان درباره «نسل کشی» ارامنه دعوت کرده است.
این مقام وزارت خارجه آلمان گفت: «در این نشست، بر روابط سنتی نزدیک و مبتنی بر اعتماد دوجانبه تاکید و روشن شد نظر اخیر قانونگذاران آلمانی در این راستا و قابل درک نبوده است.»
پارلمان آلمان، پنجشنبه گذشته قطعنامهای را با آرای اکثریت نمایندگان تصویب کرد که قتلعام ارامنه از سوی نیروهای عثمانی در جنگ جهانی اول را به عنوان «نسلکشی» به رسمیت میشناسد.
به این قطعنامه تنها 1 نماینده پارلمان آلمان رای مخالف و 1 نماینده دیگر هم رای ممتنع داد.
تصویب این قطعنامه واکنش شدید مقامات ترکیه را در پی داشت. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفته بود خون قانونگذاران آلمانی ترک تبار که به قطعنامه رأی مثبت دادند باید تست شود.
همچنین دولت ترکیه، کاردار آلمان در آنکارا را به وزارت خارجه احضار کرد.
پیشتر در روز سه شنبه، وزیر امور خارجۀ ترکیه از دولت آلمان خواست رسماً اعلام کند مواضعش در قبال موضوع کشتار ارامنه با پارلمان آلمان مطابقت ندارد.
ارمنیها میگویند در سال ١٩۱۵، یک میلیون و 500 هزار نفر از ارامنه ساکن ترکیه فعلی بر اثر اقدامات ارتش امپراطوری عثمانی جان خود را از دست دادند. ترکیه رقم عنوان شده را نادرست میداند و وجود حرکتی سازمان یافته برای پاکسازی نژادی اقلیت ارمنی را رد میکند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.