یک تاریخدان برجسته انگلیسی به نام «کاترین هال» به دلایل سیاسی از پذیرش جایزه دانشگاهِ تلآویو رژیم اسرائیل سر باز زده است.
به گزارش نشریه «972»، هال قرار بود یکشنبه (2 خرداد) جایزۀ 330 هزار دلاری «بنیاد دان دیوید» را در دانشگاه تلآویو دریافت کند، اما تحت تاثیر جنبش «انزوا، سرمایهزدایی و تحریم علیه اسرائیل» (بی.دی.اس) این کار را نکرد.
کمیته بریتانیایی برای دانشگاههای فلسطین که از تحریم رژیم اسرائیل حمایت میکند در بیانیهای اعلام کرد خانمِ هال پس از گفتوگوهای مفصل با اعضای این جنبش، از پذیرش این جایزه صرف نظر کرده است.
رژیم اسرائیل مدعی شده است که در عوض این جایزه را به سه اقتصاددانِ فعال در مبارزه با فقر، سه محقق در زمینه علوم نانو و دو تاریخدان اهدا خواهد کرد.
کمپین تحریمی بی.دی.اس علیه اسرائیل به علت سیاستهای آپارتایدی این رژیم در قبال فلسطینیها، در سالهای اخیر در سطح جهان گسترش یافته است.
جنبش بینالمللی «انزوا، سرمایهزدایی و تحریم علیه اسرائیل» به دنبال پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در سرزمینهای فلسطین و احترام به حق بازگشت آوارگان فلسطینی است.
این کمپین از سال 1384 به همت 171 سازمان فلسطینی آغاز به کار کرد؛ این سازمانها بر اعمال «انواع مختلف تحریم علیه اسرائیل تا زمانی که این رژیم به تعهدات خود در قوانین بین المللی عمل کند»، تاکید دارند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و هوادارانش کمپین بی.دی.اس را شکلی جدید از تروریسم برای سلب مشروعیت از اسرائیل دانستهاند.
این در حالی است که هواداران جنبش بی.دی.اس از جمله شمار فزایندۀ «یهودیان امریکایی» چنین انتقادی را نوعی تاکتیک ارعاب و تفرقهافکنی میدانند که هدف آن جلوگیری از بحث و بررسی مشروع دربارۀ اشغالگری اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی است.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک که رژیم اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی از جمله در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، زندگی میکنند.
این در حالی است که سازمان ملل، امریکا و بیشتر کشورهای جهان شهرکهای اسرائیل را غیرقانونی میدانند چرا که اسرائیل در جنگ سال 1967 میلادی این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.