روزنامه اسرائیلی هاآرتص استفاده از شعار «یک مردم، یک ملت» در جشن سالروز تاسیس این رژیم غاصب را شعار نازیها دانست که اسرائیل را تهدید میکند.
اسرائیل جشنهای شصت و هشتمین سالروز تاسیس این رژیم را از روز چهارشنبه با مراسمی رسمی در کوه هرتسل در بیت المقدس آغاز کرده است.
سربازان اسرائیلی در جریان رژه این جشن با چینش خاصی نمادهای این رژیم از جمله «ستاره داوود» و «کبوتر صلح» و در نهایت شعار «یک مردم، یک ملت» را شکل دادند.
هآرتص با اشاره به این مراسم نوشته است، هر یهودی که اندکی دانش تاریخی داشته باشد از چنین شعاری احساس ناراحتی و رنجش خواهد کرد.
به نوشته هاآرتص، این عبارت یادآور شعار رژیم نازی در دهه 1930 است که رژیمی نژادپرست را در ذهن تداعی میکند.
رژیم نازی به حکومت آلمان در دوران بین سالهای ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ اطلاق میشود که آدولف هیتلر در رأس آن بود.
دولت نازی بر اساس آنچه نژاد برتر «ملت آلمان» خوانده میشد، بنا شده بود. هیتلر در کتاب خود به نام «نبرد من» شعار «یک ملت، یک حکومت، یک پیشوا» را مطرح کرده بود که شباهت بسیاری به شعار «یک مردم، یک ملت» در جشن امسال تاسیس رژیم اسرائیل دارد.
هاآرتص که تلاش کرده است بین رژیم اسرائیل و دولت نازی تفاوتهایی قائل شود استفاده از این شعار را «اشتباهی نگران کننده اما خطرناک در جشن ملی اسرائیل» دانسته که به دلیل «ناآگاهی» صورت گرفته است.
به نوشته هاآرتص، میری رگِو، وزیر فرهنگ اسرائیل که مسئول برگزاری این مراسم بود با سخنانش وضع را بدتر کرده است. وی در جریان سخنرانی خود گفته بود: «یک مردم، یک ملت» مبین آرمان جنبش صهیونیستی از زمان آغاز آن است.
این روزنامه اسرائیلی خطاب به وزیر فرهنگ این رژیم نوشت: «دفاع شما از اشتباهتان در استفاده از شعار نازیها، مشکل را بدتر میکند.»
هاآرتص نوشت استفاده از چنین شعارهایی با پیشینه تاریخی در حالی که 20 درصد از ساکنان سرزمینهای اشغالی تحت کنترل اسرائیل، شهروندان عرب فلسطینی هستند، به یهودی ستیزی دامن میزند و خطر افزایش حملات به شهرک نشینان اسرائیلی را تشدید می کند.
تلاش اسرائیل برای انکار وجود اعراب فلسطینی
برخی تحلیلگران بر این باورند شعار «یک مردم، یک ملت» تازه ترین تلاش اسرائیل برای انکار وجود شهروندان عرب سرزمینهای اشغالی است.
نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات «پیو» نشان داد 48 درصد از اسراییلیها بر این باورند که اعراب ساکن سرزمین های اشغالی باید اخراج یا کوچانده شوند.
تازه ترین آمارها حاکی است جمعیت یهودیان ساکن سرزمینهای اشغالی تحت کنترل اسرائیل از زمان تاسیس این رژیم در سال 1948 تاکنون بیش از 7 برابر شده است.
بنا بر اعلام اداره مرکزی آمار اسرائیل، در حال حاضر حدود 6 میلیون و 370 هزار یهودی در سرزمین های اشغالی زندگی می کنند که حدود 74 درصد از کل جمعیت ساکنان آن را تشکیل می دهند.
این اداره افزود در سرزمین های اشغالی 1.77 میلیون عرب زندگی می کنند که 20.8 درصد ساکنان آن را تشکیل می دهند و 5.2 درصد باقی مانده نیز مسیحیان غیر عرب، اعضای مذاهب دیگر و کسانی هستند که به لحاظ مذهبی رده بندی نشده اند.
گفتنی است اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی بیش از 230 شهرک در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است که همه آنها بر خلاف قوانین بین المللی و غیرقانونی هستند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.