تصاویر ویدئویی منتشره حاکی از آن است که رژیم عربستان سعودی از خودروهای زرهی علیه اقلیت شیعی در استان الشرقیه استفاده میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «گلوب اند میل»، بررسی تصاویر ویدئویی مربوط به سالهای 2012 تا 2015 از سوی این پایگاه اطلاع رسانی نشان میدهد که رژیم ریاض از خودروهای زرهی علیه مخالفان خود به ویژه در مناطق شیعه نشین استفاده میکند که این موضوع نگرانیها درباره استفاده ریاض از تجهیزات نظامی علیه شهروندان خود را افزایش داده است. برای دیدن ویدئو اینجا را کلیک کنید
این تصاویر ویدئویی از سوی فعالانی که خواستار لغو توافق نظامی کانادا با عربستان سعودی بودند، در اختیار گلوب اند میل قرار گرفته است. براساس این توافق نظامی، خودروهای زرهی به ارزش 15 میلیارد دلار به عربستان فروخته خواهد شد.
دولت جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در ماه آوریل (اسفند/فروردین) مجوز این فروش نظامی را صادر و اوتاوا این قرارداد را بزرگترین قرارداد فروش در تاریخ این کشور عنوان کرد. این خودروهای زرهی که مجهز به مسلسل و توپهای ضد تانک است، در بازه 4 ساله به عربستان ارسال خواهد شد.
علی الدبیسی مدیر سازمان حقوق بشر اروپایی-سعودی که مقر آن در برلین است، گفت مقامات سعودی از سال 2011 تاکنون برای سرکوب غیرنظامیان شیعی در استان الشرقیه بیش از 15 مرتبه از خودروهای زرهی استفاده کردهاند.
وی گفت همین دلیل میتواند کافی باشد تا کانادا عربستان سعودی را از فهرست خریداران تسلیحات نظامی خود حذف کند.
وی گفت: «اکنون مشخص است که عربستان سعودی درباره استفاده از تجهیزات تردید نخواهد کرد. کاملا مشخص است که (توافق نظامی اوتاوا و ریاض) به عربستان سعودی کمک خواهد کرد تا خشونت بیشتری علیه غیرنظامیان خود مرتکب شود.»
فعالان حقوق بشری عربستان سعودی تصاویر ویدئویی و عکسهایی جمع آوری کردهاند که نشان میدهد نظامیان سعودی چگونه با استفاده از خودروهای زرهی غیرنظامیان و مناطق مسکونی را در استان الشرقیه هدف قرار میدهند.
همچنین دو مورد از این تصاویر ویدئویی که مربوط به فوریه 2012 و آوریل 2015 در شهر القطیف می شود، در وب سایت گلوب اند میل آمده و در دسترس عموم قرار داده شده است.
رژیم آل سعود مدعی است عملیاتهای نظامی در استان الشرقیه با هدف مبارزه با تروریسم صورت میگیرد اگرچه تصاویر ویدئویی منتشره نشان میدهد که این عملیاتها با هدف سرکوب مخالفان صورت گرفته است.
براساس قوانین کانادا، مشخصا عنوان شده است که اوتاوا نباید برای فروش تسلیحات نظامی به کشورهایی که سابقه نقض حقوق بشر دارند، مجوز صادر کند، مگر آنکه هیچ ریسک درباره اینکه از این تسلیحات علیه غیرنظامیان استفاده شود، وجود نداشته باشد.
این در حالی است که عربستان سعودی معمولا در میان «بدترینِ بدترین» کشورها از نظر نقض حقوق بشر قرار دارد و عفو بین الملل پیشتر درباره نقض گسترده حقوق بشر در این کشور عربی هشدار داده بود.
گزارش اخیر بخش امور جهانی کانادا به دولت ترودو درباره بررسی روند نقض حقوق بشر در عربستان سعودی پیش از تایید مجوز صادرات سلاح به این کشور هشدار داده بود.
در این گزارش آمده است: «در خلال سال 2015، روند نگران کننده حقوق بشر (در عربستان سعودی) از جمله محدودیت در آزادی بیان، آزادی اجتماع و عقیده گزارش شده است.»
حدود 10 تا 15 درصد از جمعیت عربستان را شیعیان تشکیل میدهند که عمدتا در استان الشرقیه ساکن هستند. این استان مهمترین مرکز استخراج نفت در عربستان به شمار میآید.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.