معاون دبیرکل حزب الله لبنان گفته است اسرائیل نیروهای نظامی عربستان را در چارچوب روابط مخفیانه میان تل آویو و ریاض آموزش میدهد.
شیخ نعیم قاسم به رسانههای لبنانی گفت پس از تبدیل مراودات مخفیانه به همکاریهای نظامی، دهها تن از افسران نظامی عربستان سعودی تحت آموزش قرار گرفتهاند.
اتحادیه کشورهای عرب و شورای همکاری خلیج فارس تحت فشار عربستان حزب الله را سازمانی تروریستی نامیدند.
شیخ قاسم افزود: «سعودیها در جلسات آشکار و مخفی در حال انجام پروژههای اسرائیلی هستند.».
دور گولد، قائم مقام وزیر امور خارجه اسرائیل اوایل این هفته اعلام کرد این رژیم «تقریبا با تمام کشورهای عربی» رابطه دارد.
در همین رابطه روز یکشنبه روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نوشت «اسرائیل به جای منزوی شدن در حال پیوستن به دایره نفوذ تحت رهبری عربستان است.»
این روزنامه افزود: «بخشی از این مساله بازگشایی دفتر در ابوظبی و افزایش مراودات در کشورهای حوزه خلیج (فارس) را در بر میگیرد.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «در ژوئن سال 2015 (تیرماه 94) سعودیها در شورای روابط خارجی در امریکا به اسرائیلیها گفتند که ایران دشمن مشترک است.»
بنا بر این گزارش کشورهای تحت رهبری عربستان از اسرائیل خواستند تا به آنها کمک کند با ایران مقابله کنند.
این روزنامه افزود موشه یعلون، وزیر امور نظامی اسرائیل در سخنان خود در موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل گفت وی «داعش را به ایران ترجیح میدهد»، این جمله به این معنی است که «اسرائیل ایران را به دلیل شدت استراتژیک بودن آن، تهدیدی جدیتر میداند.»
شیخ نعیم قاسم همچنین در سخانان خود به اظهارات اخیر عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان پس از آن که مصر دو جزیره در دریای سرخ را به سعودیها واگذار کرد، اشاره کرد.
الجبیر با اشارهای آشکار به تعهدات قاهره به اسرائیل گفته بود ریاض «به همۀ تعهدات قانونی و بینالمللی مصر در قبال این دو جزیره احترام خواهد گذاشت».
مالکیت این دو جزیره در سال 1982 و پس از آنکه قاهره و تلآویو پیمان موسوم به کمپ دیوید را امضاء کردند به مصر منتقل شد. بنابر این پیمان، قاهره متعهد شده بود تردد آزادانه کشتیهای اسرائیلی در منطقه را تضمین کند.
دولت مصر روز 21 فروردین از امضای توافقنامه مرز دریایی میان قاهره و ریاض خبر داد که بر اساس آن، دو جزیره استراتژیک تیران و صنافیر در دریای سرخ در آبهای سرزمینی عربستان قرار میگیرد.
شیخ قاسم در ادامه گفت عربستان سعودی «سالها از اعطای کمک به جنبش مقاومت فلسطین یا مردم این کشور سر باز زده است و هرگز با ایران در رابطه با منافع منطقه و ثبات آن همکاری نکرده است».
اقدامات خصومت آمیز عربستان سعودی علیه حزب الله و بیروت از جمله تعلیق کمک 4 میلیارد دلاری، پس از خودداری جبران باسیل، وزیر امور خارجه لبنان از حمایت از حرکتی علیه ایران که توسط عربستان شکل گرفته بود آغاز شد.
برخی کشورها از جمله سودان از جوسازی عربستان علیه ایران حمایت کرده و روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کردند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.