معترضانِ ضد دولتی در عراق موقتاً از منطقۀ سبز در بغداد، پایتخت کشور خارج شده و به تظاهرات دو روزۀ خود پایان دادهاند.
معترضانِ عراقی عصر شنبه (11 اردیبهشت) پس از ورود به منطقه سبز بغداد که محل استقرار نهادهای دولتی و سفارتخانهها است، وارد ساختمان پارلمان شدند؛ جایی که در هفتههای اخیر صحنه بحث و جدلهای سیاسی بر سر تأیید وزرای پیشنهادی حیدر العبادی، نخست وزیر عراق برای اجرای اصلاحات سیاسی در این کشور بوده است.
عصر روز یکشنبه معترضان بار دیگر به ساختمان پارلمان عراق حملهور شدند. دولت عراق به دلیل ورود معترضان به منطقۀ سبز و حمله به پارلمانِ این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.
در مواجهه با حملات دو روز اخیر به پارلمان عراق العبادی روز یکشنبه اعلام کرد از وزارت کشور خواسته است «عناصر مهاجم به نیروهای امنیتی، شهروندان و اعضای پارلمان» را که به تخریب اموال دولتی پرداختند، شناسایی کرده و آنها را به مراجع قضائی تحویل دهد.
معترضان که شمار زیادی از آنها از طرفداران مقتدی صدر، روحانی برجستۀ شیعی عراق هستند، خواستار تشکیل جلسۀ فوری پارلمان عراق و بررسی نامزدهای پیشنهادی نخست وزیر این کشور برای پستهای وزارتی هستند.
العبادی هفته گذشته و پس از تایید 5 تن از وزرای پیشنهادیاش، تا شنبه برای معرفی دیگر وزرای پیشنهادی از پارلمان مهلت خواسته بود. اما تعداد نمایندگان در جلسۀ روز شنبه پارلمان به حد نصاب نرسید و این جلسه به روزهای آتی موکول شد. این موضوع خشم مردم عراق را به دنبال داشت.
«بررسی موضوع برکناری العبادی در پارلمان»
در بحبوحۀ این اعتراضات پایگاه خبری المعلومۀ عراق به نقل از سهام موسی، از نمایندگان وابسته به فراکسیون بدر در پارلمان عراق نوشت در نشست بعدی پارلمان، موضوع برکناری نخست وزیر و فرماندهان امنیتی این کشور بررسی خواهد شد.
موسی حملۀ معترضان به منطقۀ الخضراء و ورود آنها به ساختمان نخست وزیری و پارلمان را ناشی از ضعف العبادی و ناتوانی فرماندهان امنیتی در حمایت از اماکن دولتی دانسته است.
وی با بیان اینکه توطئهای خارجی برای نابودی فرایند اصلاحات سیاسی در عراق در جریان است، گفت عربستان سعودی و برخی شخصیتهای داخلی سعی در براندازی نظام سیاسی در عراق دارند.
این در حالی است که جریان صدر حمله به اموال دولتی را تلاش برای منحرف کردن فرآیند اصلاح سیاسی در عراق دانسته و آن را محکوم کرده است.
عراق در هفتههای گذشته صحنه بحران سیاسی بوده و جلسات پارلمان این کشور به منظور تایید وزرای پیشنهادی دولت به دلیل اختلافات سیاسی بارها به اغتشاش کشیده و تعلیق شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.