بان کیمون دبیر کل سازمان ملل متحد سیاستهای اتحادیه اروپا را در راستای اعمال «محدودیتهای فزاینده» بر پناهجویان در اروپا محکوم کرده است.
وی در سخنرانی خود در پارلمان اتریش گفت چنین محدودیتهایی مغایر با وظایف بینالمللی کشورهای عضو است.
اظهارات وی یک روز پس از آن است که نمایندگان پارلمان اتریش پیشنویس قانونی را تایید کردند که محدود کننده حقوق پناهندگی و زمینهساز رد بسیاری از موارد درخواست پناهندگی در مرز است.
کشورهای اتحادیه اروپا از جمله اتریش سخت تلاش میکنند تا موج آوارگان عازم این قاره شامل عمدتا جنگزدگان سوری را مهار کنند.
دستکم یک میلیون نفر سال گذشته وارد اروپا شدند، که از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون وخیمترین بحران پناهجویان قاره سبز را رقم زده و اتحادیه اروپا را بر سر یافتن راه حل مقابله با این بحران دچار انشقاق کرده است.
بان کیمون در پارلمان اتریش گفت: «اتخاذ سیاستهای محدود کننده فزاینده در زمینه پناهندگی و مهاجرت موجب نگرانی است.»
وی افزود: «چنین سیاستهایی بر حسن تعهد کشورهای عضو تحت قوانین انساندوستانه بینالمللی و قوانین اروپا اثر سوء میگذارد.»
ولفگانگ سوبوتکا وزیر کشور اتریش گفت این کشور تا زمانی که بسیاری از اعضای دیگر اتحادیه اروپا در انجام وظایف خود برای کنترل سیل آوارگان ناکام هستند، از اتخاذ این قبیل تدابیر ناگزیر است.
مصوبه پارلمان اتریش که اکنون در مجلس اعلای اتریش در دست بررسی است مورد محکومیت گروههای حقوق بشری از جمله سازمان عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر قرار گرفته است.
اتریش همچنین طرح احداث یک حصار 400 متری در گذرگاه مرزی اصلی خود با ایتالیا را پیشنهاد کرده است.
به گفته مسئولان، این اقدام مستلزم تمایل ایتالیا برای همکاری است. با این حال، دولت ایتالیا بستن گذرگاه مرزی مزبور موسوم به (برِنِر پَس) را خلاف قانون اروپا دانسته است.
بسیاری از پناهجویانی که تلاش میکنند خود را به آلمان و سایر کشورهای شمال اتحادیه اروپا برسانند از طریق کشورهای بالکان غربی عازم میشوند.
اولین بار مجارستان با نصب حصار درصدد سد کردن مسیر آوارگان برآمد. سایر کشورها نظیر اسلوونی و بلغارستان موانع مشابهی را ایجاد کردهاند.
مقدونیه صرفا به پناهجویان سوری و عراقی اجازه عبور از مرزهایش را میدهد.
در نتیجه این اقدامات، هزاران پناهجو در اردوگاههای موقت در یونان سرگردان هستند.
در همین حال، ایتالیا تحت فشار کمیسیون اروپا اعلام کرده که قرار است کار انگشتنگاری از پناهجویان را بلافاصله پس از نجات آنان از دریای مدیترانه آغاز کرده و در یک بانک اطلاعاتی جامع اتحادیه اروپا ثبت کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.