سران کشورهای اروپای مرکزی و بالکان برای گفتوگو درباره بحران پناهجویان نشست اضطراری تشکیل میدهند.
در پیشنویس بیانیه این نشست که پیش از آغاز آن منتشر شد، از کشورهای اروپایی خواسته شده است بدون موافقت همسایگان خود، پناهجویان را به کشوری دیگر اعزام نکنند.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، که خواستار برگزاری این نشست شده است، هشدار داد اگر در این نشست توافقی حاصل نشود «به زودی شاهد هلاک شدن دردناک خانوادهها در رودخانههای سرد بالکان خواهیم بود».
رهبران کشورهای اتریش، بلغارستان، کروواسی، مقدونیه، آلمان، یونان، مجارستان، رومانی، صربستان و اسلوونی برای شرکت در این نشست امروز (3 آبان) وارد بروکسل، پایتخت بلژیک، شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سران کشورهای اروپای مرکزی و شرقی در این نشست موضوع اعزام 400 گارد مرزی و افزایش پستهای بازرسی را بررسی میکنند.
در این بیانیه آمده است: «ما متعهدیم تلاشهای خود را برای مدیریت مرزهایمان افزایش دهیم.»
اگر این پیشنویس 16 مادهای تصویب شود، جدیدترین گام در تهیه رویکردی مشترک برای مقابله با هزاران پناهجویی خواهد بود که هر روز از خاورمیانه، شمال آفریقا و افغانستان وارد اتحادیه اروپا میشوند.
در همین حال، بلغارستان، رومانی و صربستان هشدار دادند نمیخواهند به «منطقه حائل» برای پناهجویان تبدیل شوند، بنابراین اگر آلمان و اتریش مرزهای خود را به روی پناهجویان ببندند، آنها نیز مرزهای خود را مسدود خواهند کرد.
رهبران کشورهای حاضر در نشست بروکسل در بیانیه خود اعلام کردند که به دنبال تسریع روند اخراج پناهجویان افغان و پاکستانی هستند که درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است. به گفتۀ آنها، پناهجویان این کشورها به دنبال زندگی بهتر هستند نه فرار از جنگ.
در همین حال، مجارستان نیمه شب جمعه مرزهای خود با صربستان و کروواسی را به روی پناهجویان بست.
در پی بسته شدن این مرز، در 9 روز گذشته بیش از 62 هزار پناهجو وارد اسلوونی شدند و انتظار میرود 14 هزار آوارۀ دیگر روز یکشنبه وارد این کشور شوند.
سازمان بینالمللی مهاجران میگوید از آغاز امسال بیش از 680 هزار پناهجو از خاورمیانه، آفریقا و آسیا برای فرار از فقر و جنگ از راه دریا وارد اروپا شدهاند.