دادگاهی در ترکیه قرار بازداشت هفت نفر را به اتهام حمایت مالی از فتحالله گولن، شخصیت مذهبی ترکیه و مخالف اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور تمدید کرده است.
این هفت نفر دوشنبه (30 فروردین) همراه با 100 تن دیگر در ارتباط با گولن، که از سوی دولت آنکارا به اداره یک «سازمان تروریستی» متهم شده است، دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، خالد دومانکایا، رئیس شرکت ساختمانی معروف «دومانکایا»، یکی از چهار نفری بود که قرار بازداشتش به اتهام «حمایت مالی از یک گروه تروریستی» تمدید شد.
پلیس ترکیه هفته گذشته دهها نفر را به اتهام داشتن ارتباط مالی با فتحالله گولن دستگیر کرد.
بر پایه گزارشها، در عملیات پلیس که روی استانبول متمرکز بود و در 9 استان اجرا شد، دست کم 105 نفر دستگیر شدند و افزون بر آن، حکم بازداشت 140 تن نیز صادر شد.
تا روز جمعه (3 اردیبهشت) همه افراد بازداشت شده، جز این هفت نفر آزاد شدند و 37 نفر نیز هنوز تحت نظر مقامهای قضایی قرار دارند.
آناتولی همچنین اعلام کرد جمعه 20 نفر دیگر شامل چند تاجر و وکیل به ظنّ حمایت مالی از گروه طرفداران گولن دستگیر شدند و قرار بازداشت 30 نفر دیگر نیز صادر شده است.
فتحالله گولن، شخصیت مذهبی ترکیه که در تبعید خود خواسته در امریکا به سر میبرد در دی ماه امسال به طور غیابی محاکمه شد.
اردوغان، گولن را به توطئه برای سرنگونی دولت با ایجاد شبکهای از هوادارانش در قوه قضاییه، پلیس و رسانهها و همچنین رهبری یک سازمان تروریستی متهم کرده است.
اما گولن همه این اتهامات را رد کرده است.
محاکمه چهار شخصیت دانشگاهی در ترکیه
قرار است چهار استاد دانشگاه به اتهام «تبلیغات تروریستی» در روز جمعه محاکمه شوند.
افزون بر این، خبرنگارانی که به افشای اسرار دولتی متهم شدهاند نیز برای سومین بار در جلسه دادرسی دادگاه استانبول حاضر خواهند شد.
بر پایه گزارشها، این اساتید دانشگاه همراه به همراه بیش از 1000 تن دیگر از همکاران خود در محکومیت حملات ارتش ترکیه به شبه نظامیان کرد در جنوب شرق این کشور طوماری امضا کردهاند و به همین دلیل محاکمه میشوند.
انتظار میرود مردم در اعتراض به این محاکمه که قرار است ساعت 14:00 (به وقت محلی) آغاز شود، در استانبول تظاهرات کنند.
در این طومار از دولت آنکارا خواسته شده «کشتار عمدی و اخراج کردها و دیگر مردم منطقه (جنوب شرق ترکیه) را متوقف کند.»
این چهار نفر افزون بر امضای این طومار و تبلیغات تروریستی، «به ترویج خشونت و دشمنی» متهم هستند و در صورتی که مجرم شناخته شوند به حداقل 7.5 سال زندان محکوم خواهند شد.
دولت آنکارا همواره منتقدان خود را سرکوب کرده است.
دولت ترکیه سال 1394 کنترل روزنامه زمان، بزرگترین روزنامه مخالفان دولت این کشور را به دست گرفت؛ این روزنامه نیز ارتباط نزدیکی با گولن داشت.
نیروهای دولتی اسفند سال 1394 نیز اداره امور خبرگزاری جیهان را به دست گرفتند.
مصادرۀ اصلیترین روزنامههای مخالف دولت ترکیه موجب برگزاری تظاهرات سراسری در این کشور شد و نیروهای پلیس با خشونت و توسل به گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش معترضان را متفرق کردند.
حامیان حقوق بشر و آزادی بیان همواره اقدامات دولت ترکیه علیه منتقدانش را محکوم کردهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.