یک دیپلمات امریکایی میگوید این کشور از گزارشهای مربوط به انتقال تجهیزات نظامی بیشتر روسیه به سوریه نگران است.
بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی رئیس جمهور امریکا پنجشنبه (2 اردیبهشت) در یک نشست خبری در ریاض، پایتخت عربستان سعودی این مطلب را بیان کرد.
وی گفت: «ما از مدتها پیش درباره گزارشهای مربوط به انتقال تجهیزات روسیه به سوریه نگران بودهایم.»
رودز افزود: «به نظر ما انتقال تجهیزات نظامی و یا نیروهای اضافه به سوریه به سود روسیه نیست، تلاشهای ما روی حمایت از روند دیپلماتیک متمرکز است.»
برخی رسانههای امریکایی چند هفته پس از خروج بخشی از نیروهای نظامی روسیه از سوریه، از انتقال تجهیزات نظامی مسکو، از جمله چند قبضه توپخانه به این کشور عربی خبر دادهاند.
این در حالی است که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پنجشنبه در یک نشست خبری در ترکیه اعلام کرد روسیه برای تقویت رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بخش قابلتوجهی از نیروها و تجهیزات نظامی خود را در این کشور نگاه داشته است.
وی گفت: «با وجود خبر مربوط به خروج بخشی از نیروهای روسیه، شاهد حضورِ نظامی قابل توجه این کشور در حمایت از دولت اسد در سوریه هستیم.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ماه گذشته در اقدامی ناگهانی دستور خروج بخش اعظم نیروهای خود را از سوریه صادر کرد.
با این وجود، چندی پیش اعلام شده بود که بیش از 10 فروند جنگنده روسی در پایگاه هوایی حمیمیمِ لاذقیه در سوریه در حالت آماده باش قرار دارند.
روسیه از هشتم مهر سال 1394 به خواست سوریه و با مجوز دولت این کشور حمله به مواضع گروه تروریستی داعش را آغاز کرد.
اکنون حدود پنج سال از ناآرامیهای سوریه که صدها هزار کشته و میلیونها بیخانمان به جا گذاشته است، میگذرد.
در پی توافق روسیه و امریکا از تاریخ 8 اسفند آتشبسی شکننده در سوریه به اجرا درآمد. گروههای تروریستی داعش و جبههالنصره شامل این آتش بس نمیشوند.
خروج مخالفان از مذاکرات ژنو
تا کنون مذاکرات بسیاری برای برقراری صلح در این کشور برگزار شده است.
تازهترین دور مذاکرات غیر مستقیم دولت و مخالفان سوریه با میانجیگری سازمان ملل متحد 25 فروردین 1395 در ژنو سوئیس آغاز شد.
با این وجود، گروه مخالفانِ دولت سوریه موسوم به کمیته عالی مذاکرات (HNC) پنجشنبه اعلام کرد همه اعضای این گروه تا روز جمعه مذاکرات ژنو را ترک خواهند کرد.
مخالفان بارها تهدید کرده بودند که مذاکرات را ترک میکنند، با این وجود دولت سوریه با اشاره به اینکه معارضان سوری نماینده مردم نیستند، اعلام کرده بود شرکت نکردن آنها در مذاکرات ژنو ممکن است به یافتن یک راه حل منجر شود.
بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل هفته پیش گفت: «در ابتدا باید بگویم آنها (کمیته عالی مذاکرات) نماینده مردم سوریه نیستند. بر خلاف تصور، شرکت نکردن آنها (در مذاکرات) ممکن است یک مانع عمده را از سر راه بردارد و اجازه دهد ما به راه حل دست یابیم.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.