عربستان سعودی گفته است در صورتی میزان تولید نفت خود را تثبیت میکند که ایران و دیگر تولیدکنندههای اصلی نفت نیز این کار را انجام دهند.
تحلیلگران معتقدند این اظهارت محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان، میتواند نشانگر شکست زودهنگام مذاکرات آینده تثبیت نفت در دوحه که با حضور تولیدکنندگان اصلی نفت برگزار خواهد شد، باشد.
محمد بن سلمان در گفتگو با بلومبرگ گفت: «درصورتی که همه کشورها از جمله ایران، روسیه، ونزوئلا، کشورهای عضو اوپک و تمام تولیدکنندگان اصلی با تثبیت تولید نفت توافق کنند، ما نیز جزو آنها خواهیم بود.»
ایران پیش از این تأکید کرده بود که به طرح تثبیت سقف تولید نفت که قرار است روز 17 آوریل در کنفرانس دوحه به بحث گذاشته شود نخواهد پیوست.
وزیر نفت ایران روز 23 اسفند گفته بود زمانی که این کشور به تولید 4 میلیون بشکه در روز برسد در رایزنیها برای تثبیت احتمالی تولید نفت شرکت خواهد کرد.
ایران همچنین در اسفندماه، دو ماه پس از لغو تحریمهای غرب اعلام کرد که تولید نفت را به 2میلیون و 200هزار بشکه در روز رسانده است که این میزان در مقایسه با زمان تحریمها افزایش 900هزار بشکهای در روز داشته است.
عربستان سعودی و روسیه در ماه فوریه (بهمن) توافق کردند که سقف تولید نفت را تثبیت کنند اما در همان زمان اعلام کردند که این توافق درصورت پیوستن دیگر تولیدکنندگان به آن اجرایی خواهد شد.
قطر اعلام کرده است که تقریباً 15 کشور از تولیدکنندگان نفت که تولید حدود 73 درصد نفت جهان را برعهده دارند از این اقدام حمایت میکنند.
بن سلمان در ادامه سخنانش به بلومبرگ گفت عربستان سعودی آمادۀ مواجهه با عواقب قیمت پایین نفت دردراز مدت است.
وی افزود: «گمان نمیکنم کاهش قیمت نفت تهدیدی برای ما باشد.»
این اظهارات در حالی بیان میشوند که آمار نشان میدهند عربستان سعودی با کسری بودجه ای مواجه است که انتظار میرود امسال به 87 میلیارد دلار برسد.
بحران کاهش قیمت نفت خام به شدت بر عربستان به عنوان کشوری که 80 درصد درآمد خود را از طریق فروش نفت کسب میکند تأثیر گذاشته است.
بنا بر گزارش رسانههای عربستان سعودی، ذخایر خارجی این کشور از 737 میلیارد دلار در سال 2014 به 640 میلیارد دلار در سال گذشته رسید.