وزیر نفت ایران میگوید زمانی که این کشور به تولید 4 میلیون بشکه در روز برسد در رایزنیها برای فریز احتمالی تولید نفت شرکت خواهد کرد.
بیژن زنگنه با اشاره به سفر الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه که قرار است دوشنبه وارد تهران شود از برگزاری قطعی جلسه رایزنی درباره سیاستهای نفتی بین دو طرف خبر داد.
وی یکشنبه درباره اینکه آیا وزیر انرژی روسیه در زمینه توقف نفتی و همراهی ومتقاعد کردن ایران پیشنهاداتی خواهد داد یا خیر، تصریح کرد: «همراهی ما این است که تا زمانی که به تولید 4 میلیون بشکه در روز برسیم کاری با ما نداشته باشند، بعد ما همکاری میکنیم.»
اشاره زنگنه به روسیه، عربستان، ونزوئلا و قطر بود که ماه گذشته در راستای تقویت قیمت جهانی نفت بر سر توقف تولید در صورت همراهی سایر تولیدکنندگان عمده توافق کردند.
وی درباره زمان تشکیل جلسه اوپک و غیراوپک و روسیه و اینکه آیا ایران حضور خواهد داشت، خاطرنشان کرد: «طبیعی است که این جلسه جز با موافقت ایران تشکیل نمیشود اما هنوز چیزی جدی نیست چون جلسهای که قبل از توافقات اصولی صورت نگرفته باشد، خاصیت چندانی ندارد.»
تولیدکنندگان عضو اوپک و غیر اوپک تلاش میکنند که قیمت نفت را که از اواسط سال 2014 میلادی تا حدود 70 درصد بهای خود سقوط کرده است تقویت کنند.
وزیر نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا 70 دلار برای قیمت نفت مناسب است، گفت 70 دلار قیمت مناسبی است اما فعلا ما به کمتر از این قیمت هم راضی هستیم و چنانچه رقم مزبور هم محقق نشود مشکلی برای ایران ایجاد نخواهد کرد.
وزیر نفت کشورمان درباره میزان صادرات نیز اظهار داشت: ما در بهمن ماه یک میلیون و 750 هزار بشکه در روز صادر کردیم و در اسفند ماه به صدور 2 میلیون بشکه در روز میرسیم.
مذاکرات با جنرال الکتریک امریکا
زنگنه در ادامه درباره نتیجه مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با جنرال الکتریک و زیمنس تصریح کرد: «در جلسه با جنرال الکتریک آنها بسیار مثبت بودند ما هم مثبت برخورد کردیم، ما همیشه گفتهایم که برای ورود شرکتهای آمریکایی به ایران مشکلی نداریم، این دولت آمریکاست که برای این شرکتها محدودیت ایجاد میکند.»
لورنزو سیمونلی، مدیرعامل بخش نفت و گاز جنرال الکتریک، اخیرا چنانکه در گفتگو با خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد برای ارزیابی شرایط جاری از ایران بازدید کرد.
وی افزود: «ایران از منظر نفت و گاز بازار بزرگی است، ما از تحریمها عدول نخواهیم کرد اما این بازاری است که ما در گذشته با ان مراوده داشتیم.»
کلیه تحریمهای مربوط به برنامه هستهای ایران در اواخر دی ماه تحت توافقنامه تاریخی میان ایران و قدرتهای جهانی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) لغو شد. اما امریکا کماکان وضع تحریمهای جداگانه ای مربوط به برنامه موشکی بالستیک ایران را در دستور کار دارد. ایران تلاش میکند در فضای پسابرجام سهم خود را از بازار جهانی نفت احیا کند.
زنگه در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: «از شرکت زیمنس نیز خواستهایم که تاخیرهایش را جبران کند و با حضور تعداد بیشتری نیروی ماهر برای مراحل راه اندازی ورود کند و برای ساخت تجهیزات نیز در بلند مدت با ما کار کند.»