یک سازمان غیردولتی فعال در امور حقوق کودکان حدود 50 مورد قتل کودکان فلسطینی به دست نیروهای اسرائیلی را از ماه اکتبر (مهر 1394) تا کنون ثبت کرده است.
سازمان بین المللی دفاع از کودکان با اشاره به این آمار، اعلام کرد نبودِ تحقیقات شفاف و بیطرفانه درباره چنین حوادثی، کشتار کودکان فلسطینی را به امری عادی بدل کرده است.
عاید ابو قطیش یکی از مسئولانِ این سازمان اظهار داشت سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی در عمل به وظایف خود برای دفاع از حقوق کودکان فلسطینی ناکام بودهاند.
رژیم اسرائیل از چند ماه پیش ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجد الاقصی در بیت المقدس را محدود کرده است؛ این اقدام خشم و اعتراض فلسطینیها و درگیری آنها با نیروهای اسرائیلی را به دنبال داشته است.
مسجد الاقصی پس از مسجدالحرام در مکه و مسجد النبی در مدینه، سومین مکان مقدس مسلمانان به شمار میرود. مسیحیان و یهودیان نیز این مکان را مقدس میدانند.
معترضان فلسطینی بر این باورند که رژیم تلآویو سعی دارد وضعیت کنونی این مسجد را تغییر دهد.
از آغاز درگیریها که انتفاضه سوم فلسطینیان نیز خوانده میشود، بیش از 200 فلسطینی کشته شدهاند.
سازمان ملل و تعدادی از سازمانهای حقوق بشری اسرائیل را برای کشتارهای فراقضایی و اعمال زور علیه فلسطینیان مورد انتقاد قرار دادهاند. آنها همچنین اشغال دیرینه سرزمین فلسطینیان از سوی اسرائیل را دلیل اصلی ناآرامیهای فعلی میدانند.
روزنامه هاآرتص چندی پیش در مطلبی نوشت همزمان با ناکامی تلاشهای تلآویو برای مهار تنش موجود در اراضی اشغالی، این رژیم با انتفاضه سوم روبهرو است.
این روزنامه نوشت: «آنچه این انتفاضه را متمایز میکند آن است که از سوی افرادی که از شخصیتهای مذهبی یا سیاسی دستور نمیگیرند، اجرا میشود و بیم آن میرود که اقدامات پیشگیرانه اسرائیل اوضاع را از آنچه هست بدتر کند.»
هاآرتص میافزاید اکثر کسانی که در انتفاضه جدید مشارکت دارند «جوان بوده و به هیچ سازمانی وابسته نیستند.»
انتفاضه اول بین سالهای 1987 تا 1993 و انتفاضه دوم در دهه 2000 رخ داد؛ در مجموع 6200 فلسطینی در این دو انتفاضه جان خود را از دست دادند.