ترکیه بیش از هزار تن را به اتهام حمایت از فتحالله گولن، شخصیت مذهبی مخالف دولت، بازداشت کرده است.
بنا بر گزارشها، دولت ترکیه با این اقدام موج جدید سرکوبها را پس از پیروزی رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، در همهپرسی اصلاح قانون اساسی، آغاز کرده است.
مردم ترکیه یکشنبه (27 فروردین) به پای صندوقهای رأی رفتند تا دربارۀ اصلاح قانون اساسی و افزایش اختیارات رئیسجمهور تصمیم بگیرند. بیش از 51 درصد از مردم ترکیه به تغییر قانون اساسی رأی مثبت دادند.
بیشتر بخوانید:
در کودتای نافرجام ترکیه که 26 تیر 95 رخ داد، گروهی از نیروهای ارتش این کشور باهدف سرنگونی دولت عملیاتی نظامی را در استانبول و آنکارا آغاز کردند که با همکاری مردم و نیروهای امنیتی خنثی شد. در جریان این کودتا حدود 300 تن کشته و هزار نفر زخمی شدند.
ترکیه پس از این کودتای نافرجام حدود 47 هزار نفر را بازداشت کرده است. این کشور همچنین 9 ماه در وضعیت اضطراری قرار داشت. پارلمان ترکیه بهتازگی و پس از برگزاری همهپرسی، وضعیت اضطراری را برای 3 ماه دیگر تمدید کرد.
منتقدانِ اردوغان دولت آنکارا را متهم کردهاند در وضعیت اضطراری اعمالشده پس از کودتا، مخالفان و منتقدان را سرکوب میکند.
سرکوب گستردۀ مخالفان در ترکیه انتقاد جامعۀ بینالمللی و گروههای حقوق بشری را برانگیخته است.
در این سرکوبها همچنین تعداد بسیار زیادی از رسانههای منتقد دولت تعطیل شدهاند.
ترکیه بارها گولن را، که در تبعید خودخواسته در امریکا به سر میبرد، به دست داشتن در کودتای نافرجام متهم کرده اما گولن این اتهامات را رد کرده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، حدود 8 هزار و 500 نیروی پلیس در این عملیات سراسری شرکت داشتهاند. بر اساس این گزارش، تنها در استانبول 390 قرار بازداشت برای متهمان صادر شده است.
اردوغان کمی پیش از این عملیات گفته بود: «ما میخواهیم پلیس، ارتش و قوه قضاییه را از اعضای جنبش گولن پاکسازی کنیم.»
سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه، اعلام کرد عملیات برای دستگیری مظنونان ادامه دارد و شمار بازداشتشدگان افزایش خواهد یافت.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.