بنا بر اعلام دولت عراق، از زمان شروع عملیات بازپسگیری غرب موصل هزاران عراقی از این منطقه گریختهاند.
جاسم محمد الجاف، وزیر امور آوارگان و مهاجران، چهارشنبه در بیانیهای گفت تیمهای میدانی «طی 10 روز گذشته 26 هزار آواره از غرب موصل» را پذیرفتهاند.
با وجود این، شمار افرادی که از مناطق تحت کنترل گروه تروریستی داعش در غرب موصل فرار کردهاند، نسبت به 750 هزار نفری که گمان میرود همچنان در این مناطق باشند، بسیار ناچیز است.
دفتر هماهنگی امور انساندوستانه سازمان ملل نیز اعلام کرد تشدید درگیریها در غرب موصل باعث افزایش آوارگی غیرنظامیان شده و حدود 12 هزار و 700 نفر فقط ظرف دو روز گذشته مناطق جنگی را ترک کردهاند.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل، اردوگاهها و پناهگاههای اضطراری ظرفیت پذیرش تنها 85 هزار نفر را دارد و این در حالیست که با ادامه درگیریها ممکن است 400 هزار نفر از مناطق جنگی غرب موصل بگریزند.
در همین حال، یک افسر اطلاعاتی عراقی در مصاحبه با رویترز احتمال داد عناصر داعش، به ویژه نفرات غیرمبارز آن، سعی کنند در پوشش مردم عادی از غرب موصل خارج شوند.
وی ادامه داد: «ما اسامی (داعشیها)... را در اختیار داریم ولی با این حال تمامی آنها را نمیشناسیم اما اکثر مردم همکاری میکنند. [داعشیهای در حال فرار] وحشتزده هستند. آنهایی که عضو داعش نیستند نیز وحشتزدهاند اما بین ترس این دو دسته تفاوت وجود دارد.»
مقامهای نظامی عراق در شروع عملیات آزادسازی موصل در تاریخ 26 مهر 1395 گفته بودند حدود شش هزار داعشی در موصل حضور دارند. به گفته فرماندهان ارتش عراق، در جریان پاکسازی حومه و بخشهای شرقی موصل دستکم سه هزار و 300 تروریست کشته شدند.
نیروهای امنیتی عراق مناطق شرقی موصل را ماه گذشته آزاد و عملیات آزادسازی مناطق غربی این شهر را از یکم اسفند آغاز کردند. در این عملیات دهها هزار نیروی عراق به همراه مبارزان داوطلب مردمی و پیشمرگههای کرد مشارکت دارند.
شهر موصل که داعش آن را پایتخت خودخواندهاش در عراق میخواند، از تابستان 1393 در اشغال این گروه تروریستی بوده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.