نمایندگان عربستان و اسرائیل در کنفرانس امنیتی مونیخ ادعاهای واهی خود را علیه ایران تکرار کردند.
آویگدور لیبرمن، وزیر امور نظامی اسرائیل، یکشنبه (1 اسفند) ضمن محکوم کردن توافق هستهای ایران مدعی شد این توافق «رونوشتی تکراری از توافقی هستهای با کرۀ شمالی» است.
وی افزود پیشنهاد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، برای تشکیل مجمع گفتگوی منطقهای، «تلاشی برای فاصلهگیری از واقعیت» است.
لیبرمن با اشاره به سخنان یک فرمانده امریکایی گفت خاورمیانه با «سه تهدید اساسی روبرو است: ایران، ایران و ایران».
وی افزود هدف ایران «تضعیف ثبات در کشورهای خاورمیانه و در نهایت عربستان سعودی» است.
وزیر امور نظامی اسرائیل در پاسخ به این سؤال که رژیم صهیونیستی چه اقداماتی را برای مقابله با ایران مدنظر دارد، گفت این رژیم خواستار اعمال فشار اقتصادی بر ایران، اتخاذ سیاستهای سختگیرانه در قبال این کشور و اجرایی شدن تمام تصمیمات و قطعنامههای سازمان ملل علیه تهران است.
شنبه (۳۰ بهمن) مایک پنس، معاون رئیسجمهور امریکا، در کنفرانس امنیتی مونیخ ایران را در کنار کرۀ شمالی «تهدیدی برای غرب» خواند و تأکید کرد دولت جدید امریکا اجازه نمیدهد ایران به «سلاح هستهای» دست پیدا کند.
ایران همواره این ادعاها را رد کرده است.
تکرار ادعاهای واهی عربستان علیه ایران
عادل الجبیر، وزیر امور خارجۀ عربستان، در سخنان خود در کنفرانس امنیتی مونیخ ایران را «بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان» خواند.
الجبیر مدعی شد: «تا زمانی که ایران در رفتارش و در اصولی که این کشور بر پایۀ آن اداره میشود، تغییر ایجاد نکند، ارتباط با این کشور بسیار دشوار است.»
وزیر خارجۀ عربستان افزود دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، «فردی واقعبین و عملگراست. او حلال مشکلات است و صرفاً یک نظریهپرداز نیست».
وی افزود زمانی که امریکا (از ادارۀ جهان) پا پس بکشد، جهان با خطر بزرگی روبرو خواهد شد، چراکه خلأ قدرت ایجاد میشود و این خلأ را «نیروهای شرور» پر خواهند کرد.
عادیسازی روابط ترکیه و اسرائیل
در همین حال، مولود چاوشاوغلو، وزیر امور خارجۀ ترکیه، گفت کشورش در حال عادیسازی روابط با اسرائیل است.
وی افزود: «من مطمئنم اکنون ترکیه بیشازپیش این امکان را دارد که به روند صلح در خاورمیانه کمک کند.»
چاوشاوغلو مدعی شد ایران در تلاش است تا سوریه و عراق را به دو کشور شیعه تبدیل کند که این بسیار خطرناک است.
پنجاهوسومین کنفرانس امنیتی مونیخ از 17 فوریه (29 بهمن) آغاز شده و تا 19 فوریه (1 اسفند) ادامه دارد. در این نشست بیش از 500 شرکتکننده از سراسر جهان حضور دارند تا دربارۀ چالشهای امنیتی بینالمللی با یکدیگر مذاکره کنند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.