وزیر امور خارجۀ آلمان به رژیم صهیونیستی دربارۀ ادامۀ شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی هشدار داده و گفته است این موضوع میتواند شرایط پرتنش فعلی در خاورمیانه را بدتر کند.
زیگمار گابریل، روز پنجشنبه در نشست خبری در حاشیۀ برگزاری نشست وزرای امور خارجۀ گروه بیست در شهر بن آلمان، گفت: «نگران هستیم که شهرکسازی نامحدود، دستیابی به راهحل تشکیل دو کشور را غیرممکن کند و ریسک بروز مناقشه در خاورمیانه از جمله بروز جنگ احتمالی را افزایش دهد.»
اظهارات گابریل پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، روز چهارشنبه گفت واشنگتن دیگر بر «راهحل تشکیل دو کشور» برای مناقشۀ میان اسرائیل و فلسطین اصرار ندارد و از هر چیزی که دو طرف بر سر آن توافق کنند، حمایت خواهد کرد.
تغییر سیاست دولت ترامپ دربارۀ بحران فلسطین با انتقادهای شدید فلسطینیان و جامعۀ بینالمللی از جمله سازمان ملل و اتحادیۀ عرب همراه بوده است. مخالفان این تغییر رویۀ ترامپ معتقدند که امریکا نباید بدون ارائۀ «گزینۀ جایگزین»، از حمایت از راهحل تشکیل دو کشور دست بردارد.
گابریل همچنین خاطرنشان کرد تصمیم اخیر کنست (پارلمان رژیم اسرائیل) مبنی بر گسترش شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی که بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی است، شرایط در منطقه را پیچیدهتر کرده است.
در سالهای اخیر روابط میان آلمان و رژیم اسرائیل و پس از آنکه برلین از بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواست تا به تعهدات خود در قبال راه حل موسوم به دو کشور پایبند بماند، پرتنش دنبال شده است.
آخرین دور مذاکرات میان اسرائیلیها و فلسطینیان پس از آنکه رژیم تلآویو با بیتوجهی به درخواستهای بینالمللی به شهرکسازی خود در سرزمینهای اشغالی ادامه داد، در سال 2014 به بنبست رسید.
تلآویو بدون توجه به قطعنامۀ 2334 شورای امنیت سازمان ملل که در دسامبر سال گذشته تصویب شد و هرگونه شهرکسازی در سرزمینهای فلسطینی را به عنوان «نقض آشکار قوانین بینالمللی» محکوم میکند، به شهرکسازی ادامه میدهد.
همچنین پس از روی کار آمدن ترامپ در امریکا، رژیم صهیونیستی احداث 6 هزار واحد مسکونی جدید در کرانۀ باختری و قدس اشغالی را تصویب کرد.
بعلاوه اخیراً برخی وزرای رژیم تلآویو صحبت از ضمیمه کردن سرزمینهای فلسطینی به اسرائیل به میان آوردهاند که این موضوع انتقادهای گستردۀ جهانی را به دنبال داشته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.