به دنبال انتقاد شدید آلمان از فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در کرانۀ باختری رود اردن و تشدید تنش میان دو طرف بر سر این موضوع، نشست میان آلمان و اسرائیل که قرار بود حدود سه ماه دیگر برگزار شود، لغو شد.
سخنگوی دولت آلمان با اشاره به فشردگی برنامههای برلین به خاطر میزبانی اجلاس گروه 20 که با نشست با اسرائیل همزمان میشد، گفت دو طرف موافقت کردهاند که این نشست تا سال آیندۀ میلادی «به تعویق بیفتد».
یک سخنگوی وزارت خارجۀ رژیم صهیونیستی نیز لغو این نشست را تائید کرد و گفت دلیل آن «گرفتاریهای طرف آلمانی بوده است».
بااینحال، یک مقام آلمانی که نخواست نامش فاش شود، دربارۀ دلیل واقعی لغو این نشست گفت مواضع برلین و تلآویو بر سر موضوع صلح خاورمیانه بهقدری دور است که برگزاری چنین نشستی فایدهای نخواهد داشت.
یکی از مقامات ارشد آلمان نیز گفت: «روابط ما بهطور کامل کاهش یافته است. در فضای کنونی، ما عملاً پیشرفت (در سطح روابط) را رها کردهایم.»
آلمان و رژیم صهیونیستی پس از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون روابطی قوی داشتهاند، اما این روابط اخیراً به دلیل اختلافنظر بر سر راهحل موسوم به «دو کشور» و همچنین تداوم شهرکسازی اسرائیل پرتنش شدهاند.
با انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالاتمتحده، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، جسارت بیشتری یافته و برنامههای شهرکسازی را با شدت بیشتری دنبال میکند.
آلمان و بسیاری از کشورهای دیگر این برنامهها را غیرقانونی و مانعی در مسیر صلح با فلسطینیان میدانند.
نتانیاهو در حالی قرار است چهارشنبه با رئیسجمهور امریکا در واشنگتن دیدار کند که ترامپ جمعۀ گذشته برای نخستین بار از هنگام روی کار آمدنش، از شهرکسازیهای اسرائیل در اراضی فلسطین انتقاد کرد.
دونالد ترامپ، در مصاحبه با یک روزنامۀ اسرائیلی گفته بود معتقد نیست ادامه شهرکسازی در اراضی فلسطین میتواند به صلح کمک کند.
پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) بهتازگی با تصویب لایحهای، ساخت 4 هزار واحد مسکونی دیگر را در اراضی فلسطینیان در کرانۀ باختری اشغالی «قانونی» اعلام کرد.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.