فلسطینیها تصمیم واشنگتن در جلوگیری از انتصاب سلام فیاض، نخستوزیر پیشین فلسطین، را بهعنوان سفیر صلح سازمان ملل در لیبی «تبعیضی آشکار» خوانده و آن را محکوم کردهاند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، پنجشنبه (21 بهمن) فیاض را نامزد تصدی این سمت کرده بود و پیشبینی میشد شورای امنیت بدون هیچ اعتراضی وی را تأیید کند.
با این حال نیکی هیلی، نمایندۀ امریکا در سازمان ملل، جمعهشب (22 بهمن) با بیان اینکه سازمان ملل مدت مدیدی است که «بهطور ناعادلانه» از فلسطین در برابر اسرائیل جانبداری کرده است، افزود نمیتواند از انتصاب فیاض حمایت کند زیرا فلسطین عضو کامل سازمان ملل نیست.
حنان عشراوی، عضو کمیتۀ اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، «بهانهجویی بیاساس» را برای این اقدام «نامعقول»، رد کرده است.
وی افزود: «جلوگیری از انتصاب دکتر سلام فیاض نمونهای از تبعیض آشکار بر اساس هویت ملی است.»
فیاض 64 ساله از سال 2007 تا 2013 میلادی نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین بود. وی همچنین دو دوره وزیر دارایی فلسطین بود.
قرار بود فیاض، جانشین مارتین کوبلرِ آلمانی شود که از نوامبر 2015 نمایندۀ ویژه سازمان ملل در لیبی بوده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، و نیکی هیلی از سازمان ملل به علت تصویب قطعنامهای در ماه دسامبر که در آن پایان شهرکسازیهای رژیم اسرائیل خواسته شده بود، انتقاد کردهاند.
در همین حال، آنتونیو گوترش نیز شنبه (23 بهمن) از تصمیم خود در انتخاب سلام فیاض بهعنوان نامزد تصدی پست سفیر صلح سازمان ملل در لیبی دفاع کرد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، دراینباره گفت معرفی فیاض برای تصدی این سمت «صرفاً بر اساس ویژگیهای شخصی شناخته شده و شایستگی وی برای این سمت بود.»
وی افزود: «کارکنان سازمان ملل نمایندۀ هیچ دولت یا کشوری نیستند.»
برای انتصاب نمایندگان ویژۀ دبیر کل سازمان ملل باید 15 عضو شورای امنیت بهاتفاق آراء موافقت کنند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.