سازمان ملل متحد هشدار داد هرگونه تلاش از سوی رژیم صهیونیستی برای الحاق سرزمینهای اشغالی فلسطین چشمانداز مذاکرات آتی صلح را نابود میکند.
نیکلای ملادنوف، نمایندۀ سازمان ملل در امور خاورمیانه، روز سهشنبه در جریان سخنرانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل که برای نخستین بار پس از تصویب قطعنامۀ توقف شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه داده بود، این هشدار را مطرح کرد.
شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 3 دی و در اقدامی تاریخی قطعنامۀ توقف فوری فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد.
ملادنوف این اظهارات را در پاسخ به درخواست چندین وزیر اسرائیلی برای الحاق سرزمینهای فلسطینی به مناطق اشغالشده مطرح کرد.
وی تأکید کرد: «درخواستهایی برای الحاق بخشهایی یا کل منطقۀ C [حدود 60 درصد از مساحت کرانۀ باختری] ارائه شده است ... چنین مواضع تفرقهانگیزی چشمانداز صلح را از میان میبرند.»
بر اساس توافق اسلو که در سال 1993 میان رژیم صهیونیستی و فلسطین امضا شد، کرانۀ باختری به سه بخش A,B,C تقسیم شد. منطقۀ A شامل حدود 18 درصد از مساحت کرانۀ باختری میشود و حوزههای امنیتی و اداری حکومت فلسطین در آن جای دارد. منطقۀ B شامل حدود 21 درصد از مساحت این کرانه است و بخش شهری فلسطین و حوزۀ نظامی اسرائیل در آن واقع است. منطقۀ C نیز شامل 61 درصد از اراضی کرانۀ باختری میشود که در حال حاضر تحت کنترل رژیم صهیونیستی قرار دارد.
رژیم صهیونیستی بخش شرقی بیتالمقدس را به اشغال خود درآورده و سرتاسر این شهر را پایتخت خود نامیده است.
این رژیم همچنین اخیراً اعلام کرد قصد دارد در سال جاری میلادی بهتلافی تصویب قطعنامۀ 2334 شورای امنیت سازمان ملل که خواستار توقف تمامی فعالیتهای شهرکسازی این رژیم در اراضی اشغالی فلسطین شده بود، بیش از 6 میلیون دلار از کمکهای مالی خود را به نهادهای سازمان ملل قطع کند.
بر اساس اعلام سازمانهای مردمنهاد، رژیم صهیونیستی بلافاصله پس از تصویب این قطعنامه و باوجود مخالفتهای بینالمللی مجوز ساخت یک ساختمان چهار طبقه را برای مهاجران یهودی در شرق بیتالمقدس اشغالی صادر کرد.
همچنین در اواسط ماه جاری نفتالی بنت، وزیر آموزش راستگرای رژیم صهیونیستی و رئیس حزب موسوم به خانۀ یهودی، از طرح لایحهای برای الحاق یک شهرک اسرائیلینشین به سرزمینهای اشغالی تلآویو در خاک فلسطین خبر داد.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، زندگی میکنند.
درحالیکه تمامی شهرکهای اسرائیلی مطابق با قوانین بینالمللی غیرقانونی هستند، رژیم تلآویو تاکنون به درخواستهای بینالمللی برای توقف فعالیتهای ساختوساز غیرقانونی خود، بیاعتنایی کرده است.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی ساختهشده در کرانۀ باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ سال 1967 این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.